Vesti iz košarke

Pešićevi "orlovi" napravili pomak na FIBA rang listi: Srbija četvrta košarkaška sila na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 17:40
Košarkaši Srbije MN Press
Košarkaši Srbije

Uspešan period košarkaške reprezentacije Srbije u kojem su upisane dve pobede na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, podiglo je Pešićeve momke na FIBA rang listi, pa nakon najnovijeg preseka "orlovi" zauzimaju četvrto mesto.

Posle osvajanja srebrne medalje na Mundobasketu, kao i pobeda nad Gruzijom i Finskom, Srbija je napravila krupan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, a najnoviji uspesi "orlova", pomogli su im da naprave pomak na FIBA rang listi, gde su napredovali za jednu poziciju, pa sada zauzimaju četvrto mesto ispred Australije, koja ima 1.6 bod manje. 

Što se tiče prve tri pozicije. Tu nije bilo pomaka - SAD je i dalje prvi, a zatim slede reprezentacije Španije i Nemačke, koja se prošlog septembra okitila titulom šampiona sveta. Srbija je, kao što smo rekli, četvrta, a Top 10 listu upotpunjuju i Australija, Letonija, Kanada, Argentina, Francuska i Litvanija.
 

 

 


Što se država iz regiona tiče - Slovenija je ostala na 11. mestu. Crna Gora nije mrdnula od 17. pozicije. Hrvatska je 30, Bosna i Hercegovina 41, dok je Severna Makedonija napredovala za jedno mesto pa je sada 58. na svetu.