Vesti iz košarke

Organizovana odbrana za veoma važnu pobedu: Svetislav Pešić hvali defanzivu Srbije protiv Gruzije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 20:53
Svetislav Pešić, selektor košarkaške selekcije Srbije MN Press
Svetislav Pešić, selektor košarkaške selekcije Srbije

Košarkaši Srbije imaju maksimalan učinak posle dva kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, jer su na beogradsku pobedu protiv Finske nadovezali gostujući trijumf u duelu sa Gruzijom, što je više nego dovoljno razloga za pozitivan stručan rezime selektora Svetislava Pešića.

Jeste trofejni stručnjak na mahove bio ljut na svoje igrače večeras, ali je na kraju balade pohvalio ono što su radili i uradili u Tbilisiju, znajući koliko je teško zaustaviti jednog Šengeliju pre svega. 

"Veoma važna pobeda za nas, plan igre je bio kao i uvek, da dobro organizujemo odbranu. Mislim da su igrači odradili odličan posao na bekovima i važnim igračima Tomasonu i Šengeliji. Kada se pogleda statistika napravili su 20 poena iz tranzicije. igrači su bili motivisani defanzivno. Pomagali su jedan drugom da igraju i individualnu i timsku odbranu. Generalno, srećni smo zbog pobede, trijumf kod kuće i na strani u ovom prozoru, nešto što možeda odluči sudbinu u kvalifikacijama. Oni su jako dobra ekipa. Siguran sam da imaju talenta i mogučnosti da igraju", rekao je Pešić.

Srbija je u ove kvalifikacije ušla kao vicešampion sveta, dakle sa teretom favorita u konkurenciji pomenutih selekcija i Danske. 

"Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre", poručio je šef stručnog štaba "orlova".