Vesti iz košarke

Dvadeset asistencija i devet izgubljenih lopti - ključ utakmice: Vanja Marinković "secirao" trijumf u Tbilisiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 21:56
Vanja Marinković, košarkaški reprezentativac Srbije, u duelu sa Finskom MN Press
Vanja Marinković, košarkaški reprezentativac Srbije, u duelu sa Finskom

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije napravila je večeras "brejk" u Gruziji i dodatno se približila cilju zvanom plasman na Evropsko prvenstvo 2025, a jedan od najefikasnijih igrača među "orlovima" bio je Vanja Marinković.

Bek našeg tima ubacio je 15 poena (6/10 iz igre) i imao dva dodavanja za koševe saigrača, pa je bio i te kako pozvan da posle duela sa Gruzijom prokomentariše nastup aktuelnog svetskog vicešampiona u drugom kolu kvalifikacija. 

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu i da smo na teren doneli agresivnost. Od tog trenutka smo gradili svoju igru. Igrali smo dobru odbranu na njihovim bekovima, posebno na Džou Tomasonu. Toko je ubacio 19 poena, ali ne možete da zatvorite sve igrače. Mislim da je razlika bila dobra. Imali smo 20 asistencija i 9 izgubljenih lopti – bio je to ključ utakmice. Dobro smo trčali u kontri i prikazali smo dobru energiju", rekao je Marinković posle meča.

Atmosfera na tribinama dvorane z Tbilisiju bila je priličmno uzavrela, naročito kada su Šengelija i ekipa pritiskali rivala i pokušavali da ga kazne za povremene krize pod dva obruča. 

"Publika je bila dobra. Kada je Gruzija prišla na tri poena zaostatka, bili su veoma dobri, ali ako me pitate, lično, igrao sam u Partizanu mnogo godina, ali nijedna publika na svetu nije kao Partizanova. Ponavljam, publika je bila dobra, ali igrao sam u vrlo, vrlo dobrim atmosferama", tvrdi bivši igrač beogradskog kluba i jedan od aduta selektora Svetislava Pešića u borbi za učešće na najvećem kontinentalnom košarkaškom takmičenju sledeće godine. 

Srbija je lider G grupe, a sledeći put će na parket tek u novembru, kada je čeka dvomeč sa Dancima. 

 

Standings provided by Sofascore