Vesti iz košarke

Srbija protiv Gruzije: "Orlovi" znaju da će biti teško, ali samo ih pobeda zanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 10:17
Košarkaši Srbije na meču kvalifikacija za EP protiv Finske u Beogradu MN Press
Košarkaši Srbije na meču kvalifikacija za EP protiv Finske u Beogradu

Najbolja košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja put ka Evropskom prvenstvu, a naredna stanica za igrače selektora Svetislava Pešića je u Gruziji.

"Orlovi" su u petak na svom terenu uspeli da savladaju Finsku, a ovog ponedeljka od 18.00 časova će pokušati da ostvare i prvi trijumf na strani.

To naravno neće biti lako, domaći sastav u svojim redovima ima nekolicinu vrhunskih igrača, a uz to će imati i veliku podršku sa tribina.

 

 

"Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu", poručio je za sajt Košarkaškog saveza Srbije Svetislav Pešić i dodao:

"Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija."

Kvalifikacije za EP, 2. kolo

Grupa G

Fisnka – Danska 17.30
Gruzija – Srbija 18.00

 

Standings provided by Sofascore