Vesti iz košarke

Miloš Isakov Kovačević nakon susreta sa Partizanom: Zadovoljan sam kako smo izgledali 35 minuta

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

16.02.2024 23:44
Miloš Isakov Kovačević, trener Vojvodine MN Press
Miloš Isakov Kovačević, trener Vojvodine

Trener Vojvodine, Miloš Isakov Kovačević, podelio je svoje utiske sa novinarima na konferenciji za medije posle meča sa Partizanom.

Vojvodina je poražena od crno belih, koji će u finalu odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

Na konferenciji za novinare se pre svega svima obratio Petar Rakićević  jedan od najboljih košarkaša Vojvodine.

"Bilo je izvanredno igrati pred punim 'Čairom'. Zadovoljan sam kako smo izgledali 35 minuta protiv jednog jakog Partizana, falilo nam je iskustva da uvedemo utakmicu u egal. Partizan je dominantan, želim im sve najbolje u finalu i u ostalim takmičenjima. Nismo došli ovde da se lako predamo, iako ni naš raspored nije lak. Hteli smo da se izmerimo sa ekipama iz ABA lige i vidimo gde smo".

Potom je reč preuzeo Isakov Kovačević.

"Čestitke Partizanu, mi danas nismo uspeli da ostvarimo pobedu niti u jednoj četvrtini. Primili smo samo 80 poena, to smo i hteli. Ostaje žal za poslednjih minut i 18 sekundi kada je Partizan napravio seriju i poveo +7. Svakako, ponosni se vraćamo u Novi Sad".

Osvrnuo se i na stavku što su mu dva čelendža odbijena.

"Na Kup takmičenju su malo drugačija pravila. Mi smo morali da budemo bolji. Trudili smo se da namučimo Partizan i u tome smo donekle uspeli".

Istakao je da je njegova ekipa imala problema u nekoliko segmenata utakmice.

"Uradićemo analizu meča. Iskreno mi je drago što sam sa 34 godine vodio utakmicu protiv najvećeg trenera svih vremena. Imali smo problema u nekim segmentima igre, ali je ovo velika pouka za nas".

Za kraj, dodao je da su se njegovi puleni uprkos velikom broju faulova, uspeli da se pokažu u najboljem svetlu.

"Poremitili su nas brzi faulovi. Želeli smo da stavimo do znanja Partizana da smo tu. Faulove smo kompenzovali širokom rotacijom. Cilj nam je bio da se ne pobedimo sami, već da Partizan mora da zaradi pobedu".