Vesti iz košarke

Željko Obradović otkrio loše vesti: Smailagić ne igra protiv Zvezde u finalu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

16.02.2024 23:40
Željko Obradović, trener KK Partizan MN Press
Željko Obradović, trener KK Partizan

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, govorio je na konferenciji za medije posle utakmice polufinala Kupa Radivoja Koraća sa Vojvodinom, koju su njegovi puleni dobili rezultatom 80:67.

Novosadski tim konstantno je bio u egalu sa Partizanom, sve do sredine poslednje četvrtine držao je priključak (63:66), ali je falilo malo više energije i iskustva u završnici. Crno-beli su na kraju opravdali ulogu favorita i za trofej Kupa Radivoja Koraća boriće se protiv Crvene zvezde, koja je u poslednje tri sezone nenadmašna u Nišu.

Prve impresije trenera Obradovića.

"Ekipa iz Novog Sada je nešto stariji tim od nas, imaju iskustvo. Čestitao bih rivalima na svemu što su uradili tokom sezone. Igraju veoma agresivno, večeras su odigrali dobru utakmicu. Sa druge strane mogu da izrazim zadovoljstvo jer smo dobili sve četiri deonice. Na kraju, mozda i prevelika razlika. Odigrali smo utakmicu koju smo znali da će biti tvrda i teška, ali smo srećni što smo na kraju mi pobedili"

Sličan učinak, ali je razlika u poenima bila velika...

"Igrači Vojvodine imaju kvalitet, želim im da se vrate u ABA ligu, znam da imaju velike ambicije. Vidi se po igračima kako se radi u klubu. Poređenja su uvek dobra, ali treba imati u vidu da su utakmice ovde u Nišu dan za danom, to nije lako igračima. Kup je interesantno takmičenje i svašta može da se desi. Vidite koliko ima iznenađenja u Evropi... Upravo je iz tog razloga zanimljivo svima."

Sutra finale sa Zvezdom, peta utakmica, neutralni teren...

"Probaću da ih maksimalno rasteretim, da bude motivacije, ali da im ne pravim pritisak, pa, videćemo kako ćemo se pokazati... Kako god se završi, imamo još dva takmičenja, sezona se nastavlja. Zna se gde smo, probaćemo da pobedimo i da nastavimo da gradimo iste ambicije koje smo zacrtali na startu sezone."

Alen Smailagić neće biti sutra u prokolu.

"Loše se oseća, ima temperaturu i neće sutra igrati protiv Crvene zvezde", zaključio je Obradović i još jednom pozvao navijače na fer i sportsko navijanje protiv najvećeg rivala.