Vesti iz košarke

Trener Čačana zadovoljan uprkos porazu od Zvezde: Ovo je večeras bila Evroliga...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 19:07
Trener ekipe Čačk 94 Đorđe Micić MN Press
Trener ekipe Čačk 94 Đorđe Micić

Trener ekipe Čačka 94, Đorđe Mićić, sumirao je utiske posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Uprkos dobroj roli čačanskog tima, koji je bez sumnje uz Hercegovac iz Gajdobre, najprijatnije iznanđenje u Nišu, Zvezda je bez većih problema opravdala ulogu favorita. Ključnu razliku napravila je u finišu poluvremena, da bi pitanje pobednika odlučila već na startu treće četvrtine. Konačan rezultat bio je 87:52.

"Pre dva dana osetili smo ABA ligu, dok smo večeras upoznali Evroligu", rekao je Mićić na startu i dodao:

"Ovo je sigurno za nas jedno predivno iskustvo. Mogu da kažem da je ovo bila jedna lepa priča za nas u Nišu. Prvo pobeda protiv Borca, pola moje ekipe nije bilo u situaciji da igra pred punom halom, kamoli pred Evroligašem. Zato bih čestitao svojoj ekipi, kao i Zvezdi i jedno veliko hvala navijačima."

Trener čačanske ekipe u svom taboru ima bivšeg košarkaša Marka Marinovića, pa se osvrnuo i na njihovu saradnju koja traje već nekoliko godina.

"Znamo se od osme godine, igrali smo zajedno u FMP-u i Borcu, posle su nam se putevi razišli. Radili smo zajedno, on je savetnik u našem timu, dišemo zajedno, dopunjujemo se i voleo bih da i u budućnosti sarađujemo i dalje."

Odgovorio je i na pitanje kakvi su naredni planovi Čačka 94.

"Da rastemo, imamo 150 članova u našoj školi, prošle godine smo jedva izborili mesto u ligi, dok ove ćemo i ranije uspeti u toj nameri. Nadam se da ćemo nastaviti dobro da radimo, a ko zna, možda i naredne godine napadnemo ABA ligu", rekao je ambiciozno mladi stručnjak.