Vesti iz košarke

Janis Sferopulos posle plasmana Zvezde u finale KRK: Bili smo pravi u drugom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 19:08
Janis Sferopulos MN Press
Janis Sferopulos

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je na konferenciji za medije posle plasmana njegove ekipe u finale Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli savladali su danas u prvom polufinalu ekipu Čačka 94 i za odbranu "Žučkove levice", boriće se protiv boljeg iz duela Partizan - Vojvodina, koji je na programu večeras u 21 čas uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Ekipa iz Čačka bila je ravnopravan protivnik Zvezdi sve do finiša poluvremena, ali je u nastavku kvalitet Beograđana došao do izražaja. Crveno-beli podigli su tempo sredinom druge četvrtine kada su serijom trojki stekli prvu osetniju prednost na utakmici, da bi sve dileme po pitanju pobednika otklonili poćetkom drugog poluvremena.

"Želim da čestitam svojoj ekipi i načinu na koji smo igrali. Protivnik je igrao posebnu vrste odbrane tokom cele utakmice, bili su izezno jaki u reketu. Sa druge strane mi smo imali dosta otvorenih, promašenih šuteva na startu, ali smo se vratili početkom druge četvrtine. Igrali smo kasnije i bolju odbranu, da bi smo utakmicu prelomili početkom drugog poluvremena, kada smo podigli procente sa distance",  rekao je Sferopulos.

 

 

Zbog velike razlike na semaforu, večeras su šansu dobili igrači sa manjom minutažom

"Rekao sam da računam na sve igrače i svaki igrač mora dabude spreman da igra. Najvažniji je mentali kod moje ekipe. Nemaju svi minute jer imam veliku klupu. ali dugačka je sezona i potrebna mi je duža klupa kako bismo ostali pravi do kraja. Drago mi je kako su igrači sa klupe dali svoj doprinos. Imali su pravi mentalitet večeras. To je pravi pristup i kada trener vidi da se svi bore, svakako će dobiti šansu."

Osvrnuo se i na učinak mladog Andreja Kostića.

"Videli ste koliko je talentovan. Imao je prvu utakmicu u seniorskom timu. Zadovoljan sam kako je igrao večeras, videli ste i sami da ima potencijal i za mene je mnogo važno da imamo takaav kalibar igrača u našem podmlatku."

Za kraj konferencije Sferopulos je dobio pitanje o Partizanu i kakva su mu očekivanja pred potencijalni, novi derbi u finalu, ali grčki stručnjak nije želeo previše da priča o tome dok se ne okonča utakmica sa Vojvodinom - "svaka utakmica je drugačija, videćemo, ne bih da pričam dok se ne završi meč večeras".

Podsetimo, susret Vojvodine i Parizana je u 21 čas uz direktan prenos na Areni 1 Premium.