Vesti iz košarke

Košarka mu je bila sve, uz porodicu: Nebojša Čović žali za "divnim čovekom" Dejanom MIiojevićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 11:02
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda MN Press
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda

Ne stišavaju se reakcije na iznenadnu i preranu smrt Dejana Milojevića, jer košarku u 46. godini napustio njen veliki i uzoran "sin", pa je tako i predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, imao potrebu da uputi poslednje reči o velikanu srpske i evropske košarke stradalom od masivnog infarkta. 

Prvi čovek crveno-belih znao je odavno čoveka za kojim danas tuguju njegove kolege i klubovi širom NBA, jer je s njim sarađivao u vreme kada je popularni i voljeni Miloje igrao košarku u klubu iz Železnika. 

"Strašna tragedija! Dejan je 1998. došao u FPM. Uzeo sam ga iz Beovuka. Tada smo podmladili ekipu, imao je 21 godinu. Bio je tu dve sezone. Afirmisao se u FMP-u, a mi smo u prva četiri kola dobili Zvezdu i Partizan. Dejan je imao problema sa kolenima. Bio je uporan, košarka mu je bila sve uz porodicu", seća se Čović.

 

 

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana očekivao je kao i svi da višegodišnji trofejni trener Mege napravi velike stvari i van Evrope. Nažalost, život je imao drugačije planove. 

"U Americi je pravio izvanrednu karijeru. Dejan je bio izuzetno dobar čovek. Izgubili su pravog i divnog čoveka. Bio je u planovima za selektora. Izjavljujem saučešće porodici. Njima je najteže. Svi smo izgubli velikog čoveka. Nažalost, nije uspeo da se izbori. Bio je to masivan infarkt. I ranije se na pregledima pričalo o proširenom srcu, ali je to normalno kod sportista. Naš narod kaže da je to sudbina, ali je ovo teško. Mnogo smo mi razgovarali, voleo je da čuje razmišljanja. Bio je razuman čovek", rekao je Čović.