Vesti iz košarke

Sanjao da jednog dana postane selektor Srbije: Darko Rajaković američkim medijima opisao lik i delo voljenog Miloja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 08:22
Sanjao da jednog dana postane selektor Srbije: Darko Rajaković američkim medijima opisao lik i delo voljenog Miloja Guliver/AP Photo/Brandon Dill

Saznanje da je infarkt miokarda zauvek zatvorio oči njegovog prijatelja i dragog kolege Dejana Milojevića zatekla je trenera Darka Rajakovića u pripremi NBA utakmice njegovog Toronta i Majamija, pa je dobar deo obraćanja medijima posvetio prerano ugašenom životu pomoćnog trenera u Golden Stejtu

Najpre se obratio ljudima koji su bili najbliži 46-godišnjem Beograđaninu na privremenom radu u Sjedinjenim Američkim Državama i NBA. 

"Jako težak dan za kompletnu NBA zajednicu. Šaljem najdublje saučešće porodici mog bliskog prijatelja, koji je nažalost preminuo jutros. Poznajemo se još otkako sam bio tinejdžer. Bio je uzor, veliki igrač, trener, čovek i suprug. Bio je neko kome sam se iskreno divio i imao sam ogromno poštovanje prema njemu. Nažalost, njegovo srce je prestalo da radi, ostavio je za sobom suprugu i dvoje dece, kao i bogatu zaostavštinu. Ovo je jako tužan dan za ceo košarkaški svet". 

Rajaković je potom manje obaveštenim novinarima opisao bivšeg igrača Beovuka, FMP-a, Partizana, Budućnosti, Galatasaraja, Valensije... sa lepom karijerom u reprezentaciji nestale državne zajednice Srbije i Crne Gore. 

"Iako je bio tek nešto viši od dva metra, bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za reprezentaciju i uspeo je da osvoji evropsko zlato, kao i za Partizan gde je bio izuzetno uticajan košarkaš", rekao je Rajaković novinarima u Torontu.

Poznato je da je Dejan Milojević trasirao NBA karijere koje su ostvarili Nikola Jokić, Ivica Zubac, Goga Bitadze, Timoti Luvavu, Vlatko Čančar, Marko Simonović, a radio je i sa Vasilijem Micićem, Nemanjom Dangubićem, Ognjenom Jaramazom, Radetom Zagorcem...

"Jako je uticao na mlade ljude. Kada je postao trener, imao je veliku sreću da je mogao da trenira tim kao što je Mega u Beogradu. Trenirao je igrače poput Nikole Jokića i mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Mnogima je pomogao da naprave sledeći korak u karijeri".

Na kraju, Rajaković je otkrio deo svog poslednjeg razgovora sa zemljakom i prijateljem. 

"Poslednji put kada smo pričali, govorio je o reprezentaciji Srbije i svom snu da jednog dana postane selektor Srbije. Pričali smo o planovima i trenerskim snovima. Imali smo priliku da jedan drugom podelimo svoje snove kao treneri", izgovorio je strateg Toronta o kolegi koji je fatalan srčani udar doživeo tokom večere ekipe Golden Stejta uoči, naknadno otkazanog, meča sa Juta Džezom.