Evroliga

Partizan sam odlučuje o svojoj sudbini u Evroligi Crno-beli gaze ka Top 8

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 12:35
Partizan sam odlučuje o svojoj sudbini u Evroligi Crno-beli gaze ka Top 8 MN Press

Košarkaši Partizana su pobedom u Bolonji protiv Virtusa širom otvorili vrata plej-ofa Evrolige. Trijumf na prvoj utakmici mini turneje u Italiji bio je 15. za crno-bele ove sezone u elitnom takmičenju i uz 12 poraza trenutno zauzimaju šesto mesto, koje na kraju regularnog dela garantuje doigravanje za Fajnal for.

Pobeda "parnog valjka" na vrućem terenu, protiv prekaljenog tima vođenog od strane iskusnog i trofejnog stručnjaka Serđa Skariola, donela je nekoliko dobiti, a pored onih najbitnijih takmičarskih, tu je ogromna količina samopouzdanja pred odlučujuće bitke na oba fronta: u Evroligi, ali i regionalnom takmičenju. 

Raspored Partizana:

09.03. Olimpija Milano (gost)
16.03. Anadolu Efes (gost)
24.03. Olimpijakos (kod kuće)
28.03. Barselona (kod kuće)
31.03. Real Madrid (kod kuće)
07.04. Monako (gost)
14.04. Panatinaikos (kod kuće) 

Do završetka drugog kruga u evropskom takmičenju ostalo je da se odigra još sedam utakmica i raspored Partizana, pored činjenice da će većinu mečeva odigrati kod kuće, nimalo nije lak. Već u četvrtak tim Željka Obradovića će na megdan Olimpiji iz Milana. Nekadašnji prvak Evrope ima male šanse da se nađe u Top 8 fazi, ali je pre samo pet kola bio praktično bez istih, a onda je usledila serija od pet vezanih pobeda. Savladani su redom Baskonija, Crvena zvezda, Panatinaikos, Olimpijakos i konačno Valensija. Istina je da su prva četiri meča odigrana u Milanu, ali je odlična forma potvrđena na poslednjem gostovanju u Španiji u utorak uveče.

Olimpija u Evroligi ne zna za poraz još od 26. januara, kada je izgubila meč u Monaku.

Partizan će posle utakmice sa Milanom putovati na Bosfor, gde ih čeka dvostruki uzastopni prvak Evrope i ekipa koja se grčevito bori za mesto među osam najboljih na Starom kontinentu. Anadolu Efes je prvi ispod crte sa pobedom manje od Žalgirisa i dve od Baskonije i Partizana.

Konačno, posle gostovanja u Turskoj slede tri meča u Beogradu i to kakva. U roku od samo osam dana "parni valjak" će ugostiti tri vodeće ekipe Evrolige i verovatno na tim mečevima rešavati svoju sudbinu u borbi za plasman u Top 8. Prvo u Arenu stiže lider iz Pireja – Olimpijakos (24. mart), pa Barselona (28. mart) i na kraju Real Madrid (31. mart). 

 

 

Predah od sedam dana košarkaši Partizana iskoristiće za odmor pred duel sa Monakom, a regularni deo Evrolige završiće utakmicom protiv Panatinaikosa u Beogradu 14. aprila. Navijači crno-belih veruju da će do tada posao već biti završen, odnosno plasman u Top 8 obezbeđen. Po trenutnim projekcijama za taj rezultat biće neophodne još tri pobede, a sve preko toga bi moglo da donese i pomak ka vrhu tabele.