Evroliga

Željko Obradović zadovoljan pobedom u Bolonji: Veoma važan trijumf, hvala navijačima na podršci

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.03.2023 08:26
Željko Obradović zadovoljan pobedom u Bolonji: Veoma važan trijumf, hvala navijačima na podršci MN Press

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je sinoć da su "crno-beli" večeras ostvarili važnu pobedu protiv Virtusa u 27. kolu Evrolige i još jednom je zahvalio navijačima na podršci.

Partizan je sinoć u Bolonji savladao Virtus 88:79.

"Pre svega verujem da košarci trebaju utakmice kao što je večerašnja. Pogotovo ovakva vrsta atmosfere koja dolazi od fanova Virtusa i Partizana. Verujem da je to nešto posebno za Evroligu i za svakog od nas koji smo tu. Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali", rekao je Obradović posle meča, preneo je zvanični sajt Partizana.

On je istakao da je Virtus bio spreman da kazni greške igrača Partizana u prvom poluvremenu.

"Na poluvremenu smo imali diskusiju i odlučili da promenimo nešto i bilo je dobro to što smo pokušali i konačno došli do poslednje četvrtine, u kojoj smo verovatno odigrali najbolje minute, poveli i nakon toga se nosili sa tim. Veoma važna pobeda za nas, ali u četvrtak je naredna utakmica protiv Milana, koji igra sjajnu košarku", dodao je trener Partizana.

 

 

Pre meča, rukovodstvo Virtusa uručilo je dres predsedniku KSS Predragu Daniloviću, koji je nekada igrao za Partizan i klub iz Bolonje.

"Ovo što je večeras bilo spremno za Danilovića je veoma posebno. Znam koliko ga ovde ljudi vole, dao je sve za Virtus, kao i pre za Partizan. Igrao je u samo dva tima u Evropi i kaže da se ovde oseća kao kod kuće. Čestitke njemu i celom timu koji je pripremio nešto posebno. Već sam pominjao kako imamo sjajnu atmosferu u Beogradu, uvek je otprilike 19.000 ljudi. Mislim da je tako i u gostima, na skoro svakoj utakmici. Bodre nas da se borimo. Zaista nemam reči kojima bih se zahvalio za sve ono što rade tokom ove sezone za nas. To je nešto veoma posebno", istakao je Obradović.

Partizan će u četvrtak od 20.30 sati gostovati ekipi Armanija u Milanu.