Evroliga

Nazire se plej-of Evrolige: Partizan nadigrao Virtus u Bolonji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 22:46
Nazire se plej-of Evrolige: Partizan nadigrao Virtus u Bolonji MN Press

Mini turneju po Italiji, košarkaši Partizana započeli su pobedom u Bolonji, gde su nadigrali Virtus 88:79 (26:28, 21:17, 20:16, 21:16) i napravili još jedan veliki korak ka plej-ofu Evrolige.Posle 27 odigranih kola, izabranici Željka Obradovića imaju učinak od 15 pobeda i 12 poraza, a novu šansu za trijumf imaće za dva u Milanu protiv Armanija.

"Manekeni" su slavili u Beogradu sa pet razlika, a pošto i dalje imaju teoretske šanse za nokaut-fazu, žestok otpor možemo očekivati i u revanšu. U Milanu će ekipa Željka Obradovića takođe biti pod imperativom pobede, posebno zbog činjenice da je tim Serđa Skariola realitvno lak protivnik, u poređenju sa imenima poput Olimpijakosa, Barselone, Real Madrida, koja će uskoro gostovati u Štark Areni.

Do šeste pobede u poslednjih sedam utakmica, Partizan su predvodili Naneli sa 18 poena, kao i Egzuim i Panter sa po jednim manje. Najefikasniji u poraženom timu bio je Džaizeh sa 14 poena, dok se Teodosić istakao sa 11 poena i čak 12 asistencija. Međutim, ni to nije bilo dovoljno...

Veći deo susreta u Bolonji protekao je u izjednačenoj i izuzetoj borbenoj igri obe ekipe, sa velikim brojem prekršaja, čemu svedoči podatak da je ukupno bilo skoro 40 slobodnih bacanja. Virtus je odlično parirao crno-belima zahvaljujući visokom procentu relaziacije šuta, ali je danak porazu platio zbog loše komunikacije u napadu, gde je imao čak 21. izgubljenu loptu.

Sa druge strane, Partizan je bio tradicionalno dobar na šutu za dva poena, što mu je uz odličnu rolu Nanelija, Egzuma i Pantera, donelo zlata vrednu pobedu u Bolonji, gde su, valja napomenuti, Beograđani imali podršku nekoliko hiljada srpskih navijača, koji su takođe odigrali važnu ulogu u trijumfu.
 

 

 

Partizan je sa više želje počeo utakmicu i zahvaljujući požrtvovanoj igri Pantera i Lesora, stekao sedam poena prednosti u finišu uvodne četvrtine (26:19). Međutim, od tog trenutka kao da se nervoza uvukla u redove Beograđana, koji su počeli sve više da greše u napadu, a manjak komunikacije u odbrani itekako su znali da iskoriste visoki igrači Virtusa.

Odželej i Džaiteh, šetali su se u reketu crno-belih, a jedan od kreatora većine poena bio je Teodosić, koji je do poluvremena imao čak osam asistencija. Uz to, Virtus je imao preko 60 odsto realizacije šuta za dva i tri poena, što je uz veći broj skokova i asistencija, bio glavni problem Partizana tokom čitavog susreta.

Ključni perod za srpski tim bio je početak treće četvrtine, kada je serijom 7:0 u režiji Smailagića i Nanelija ponovo stekao prednost (52:47), nakon što je domaćin u finišu poluvremena vodio i osam razlika. Od tog trenutka igrala se u Bolonji rezultatska klackalica, gotovo sve do polovine odlučujuće deonice, kada su crno-beli i definitivno rešili pitanje pobednika.

Egzum se istakao sa nekoliko sjajnih prodora i u teškim momentima donosio zlata vredne poene gostima, a valja napomenuti i odličnu rolu Nanelija, koji je trojkom za 82:76 doneo Beograđanima, a i navijačima, mirniji završetak utakmice. Domaćin je u poslednja dva minuta pokušao da uvede susret u penal završnicu i da tamo traži čudo, ali nije bilo vremena za iznenađenja. Partizan je dobio i drugi meč sa Teodosićevom ekipom.

Raspored Partizana u Evroligi

Armani - Partizan 09. mart

Efes - Partizan 16. mart

Partizan - Olimpijakos 14. mart

Partizan - Barselona 28. mart

Partizan - Real Madrid 31. mart

Monako - Partizan 7. april

Partizan - Panatinaikos 14. april

 

 

 

 

VIRTUS - PARTIZAN  79:88

(26:28, 21:17, 16:20, 16:23)

Dvorana: Virtus Segafredo Arena (Bolonja)

Sudije: Danijel Jerzuelo, Žozef Bisan, Gentijan Cici

Virtus: Manion, Belineli, Pajola 9, Bako 4, Žete 14, Lundberg, Heket 5, Miki 13, Vims, Odželeje 13, Vims, Teodosić 11 (11 as), Abas 10

Partizan: Vukčević, Ledej 8, Avramović, Panter 17, Smailagić 9, Papapetru 3, Egzum 17, Naneli 18, Lesor 5, Trifunović, Anđušić, Madar 11

Evroliga, 27. kolo:

Alba - Žalgiris 63:66

Olimpijakos - Barsa 77:70

Valensija - Armani 84:88

Virtus - Partizan 79:88

Real Madrid - Baskonija 81:85

Bajern - ASVEL 76:72