Vesti iz košarke

Tek nas čeka veliki posao: Željko Obradović ne pravi famu oko Partizanovog osvajanja jakog turnira u Banjaluci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2023 13:43
Tek nas čeka veliki posao: Željko Obradović ne pravi famu oko Partizanovog osvajanja jakog turnira u Banjaluci MN Press

Košarkaši Partizana osvojili su noćas jak turnir u Banjaluci, upriličenog povodom 50. rođendana Igokee, ali trener Željko Obradović ne bi da potencira pobede nad moskovskim CSKA u finalu, a pre toga protiv Hapoela iz Jerusalima i turskog Turk Telekoma. 

Trofejnom stručnjaku su važnije neke druge stvari, obzirom da su ove utakmice samo kockica u mozaiku priprema za sezonu 2023/2024, u kom crno-beli žele da odbrane trofej Admiral Bet ABA lige i ponovo doguraju daleko u Evroligi. 

"Meni je najzanimljivija bila prva naša utakmica jer smo bili najsvežiji, posle toga je bilo dan za danom. Ostale utakmice nisu bile na nekom posebnom nivou, ali ekipa je radila i na kraju osvojila ovaj turnir što je verovatno najmanje važno. Najbitnije je da smo se družili, što sam posle sedam dana video neke stvari, ali tek nas čeka veliki posao", rekao je Željko Obradović.

 

 

Na pomenutim mečevima novajlije Jaramaz, Ponitka, Doužer i Kaminski dobili su odogovarajuću minutažu, pa njihov šef ima određeni utisak o procesu prilagođavanja pojačanja u novu sredinu. 

"Novajlije se uklapaju, treba im vremena. Rade, slušaju, ovi koji su u timu već dve godine im dosta pomažu. Ne treba da se osećaju kao novi, oni su deo Partizana", dodao je Obradović.

Partizan se sada sprema za duel u Beogradu, na otvorenom baš kao što je to slučaj bio u Laktašima, a rival će mu biti španska Fuenlabrada (13. septembar, 19.00).