Superliga Srbije

Petrović za TV Arena sport: Situacija u Partizanu je konfuzna, a dug samo raste, uskoro će postati nerešiv

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 10:17
Radosav Petrović MN Press
Radosav Petrović

Situacija u Partizanu, kako organizaciona, tako i finansijska nije dobra i ukoliko se nešto pod hitno ne promeni, klub bi mogao da bude u ozbiljnim problemima, kaže bivši fudbaler kluba iz Humske, Radosav Petrović.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, sada prvotimac kiparskog APOEL-a je u razgovoru za TV Arena sport otkrio šta ga sve muči kada je u pitanju klub za koji navija od malih nogu.

"Rezultati Partizana poslednjih godina su problematični, ali mene brinu neke druge stvari koje se odnose na organizaciju kluba i finansijsku situaciju. Sve češće i glasnije se govori o krizi u tom segmentu rada. Klub nema predsednika, pa ga ponovo ima i imam utisak da nikome nije jasno šta se tu zapravo dešava", rekao je Petrović u razgovoru za TV Arena sport i nastavio:

MN Press

Uprava FK Partizan i trener Igor Duljaj

 

"Nije mi jasan ni način funkcionisanja kluba. Mi imamo Upravni odbor koji bira članove Skupštine, a onda ta ista Skupštona bira Upravni odbor i sve je to konfuzno. Partizanovi navijači i sportska javnost ne znaju ni koliki je dug kluba. Određeni ljudi iz uprave kad su preuzeli klub su govorili o tom dugu, a on je sada višestruko uvećan i ako sam dobro shvatio, on samo raste. Ukoliko se ovako nastavi taj problem će biti nerešiv".

Ipak, Petrović misli da cela ova situacija može da se prebrodi, a kao dobar sistem rada apsostrofirao je ono što se dešava uz košarkaškoj sekciji crno-belih.

"Imao je Partizan i duži period bez osvojene titule, doduše u mnogo većoj zemlji i kvalitetnijoj ligi, ali je sve to preživeo, pa će preživeti i ovo. Optimizam mi uliva energija koju je u košarkaški klub doneo Željko Obradović, a ona se, bez obzira na bojkot najvatrenijih pristalica kada su domaće utakmice u pitanju, preliva i na tribine fudbalskih mečeva i nadam se da će Obradovič još dugo ostati u Partizanu", rekao je Petrović.