Vesti iz košarke

Simone Fontekio: Poslednja dva meča na Mundobasketu su nam važna zbog Datomea

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.09.2023 19:43
Simone Fontekio: Poslednja dva meča na Mundobasketu su nam važna zbog Datomea Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Italijanski košarkaš Simone Fontekio rekao je posle poraza od Sjedinjenih Američkih Država (63:100), u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, da će njegovi saigrači i on igrati mečeve za plasman od 5. do 8. mesta sa velikim motivom zbog Luiđija Datome, koji se posle Mundobasketa oprašta od dresa "azura".

"Naše poslednje dve utakmice na Svetskom prvenstvu su poslednji mečevi Luiđija Datome za reprezentaciju. Za njega i za sve nas to će biti veoma važne utakmice. Igraćemo sa energijom i željom da oba meča dobijemo", rekao je košarkaš Juta Džeza posle poraza od SAD, prenosi portal "Jurohups".

Italija će prvi meč u borbi za plasman od 5. do 8. mesta igrati protiv poraženog iz dvoboja Kanade i Slovenije. Kad je reč o utakmici protiv SAD, Fontekio ističe da je rival odigrao perfektan meč.

"Nema šta mnogo da se kaže. Oni su odigrali perfektnu utakmicu, a mi nismo ništa pogađali. Nije lako igrati protiv njih posle poraza koji su doživeli, bili su maksimalno fokusirani i pokazali su kvalitet",kazao je Fontekio.

Italija je na poslednjih šest velikih takmičenja na kojima je učestvovala eliminisana uvek u četvrtfinalu.

"Umorni smo od poraza u četvrtfinalu. Ali, sa druge strane, nalazimo se među osam najbolji selekcija planete i želimo da budemo sve bolji", zaključio je Fontekio.