Vesti iz košarke

Problem za Italijane: Fontekio propušta kvalifikacije za OI

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

25.05.2024 19:37
Najbolji italijanski košarkaš, Simone Fontekio MN Press
Najbolji italijanski košarkaš, Simone Fontekio

Najbolji italijanski košarkaš, Simone Fontekio, moraće na operaciju stopala i propustiće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Fontekio, inače igrač Detroita, ne igra od 17. marta usled povrede prsta na levom stopalu, a iako povreda prvo nije bila označena kao ozbiljna, Italijan je ipak morao "pod nož".

"Nakon povrede koja me je odaljila sa terena na kraju sezone, ustanovljeno je da moram na 'malu' operaciju koju sam imao juče. Sve je prošlo kako treba, problem je rešen i već sam počeo proces oporavka. Ipak, rezultat mog odsustva je da ću propustiti utakmice pred Olimpijske igre. Nije bilo lako da odustanem od nacionalnog dresa, pogotovo pošto sam se veoma radovao da ponovo obučem plavi dres. Želeo bih da se zahvalim Detroitu i nacionalnom timu koji su mi velika podrška tokom ove povrede".

Fontekio je sezonu počeo u Juti, kasnije je trejdovan u Detroit, a tokom sezone prosečno je beležio 15,4 poena, 4,4 skoka i 1,8 asistencija.

Što se tiče Italije, pred njom je kvalifikacioni turnir za OI u Portoriku, koji je na programu od drugog do sedmog jula.