Vesti iz košarke

Olimpijske igre? Savršen kraj karijere... Kapiten Srbije hoće u Pariz!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 20:25
Olimpijske igre? Savršen kraj karijere... Kapiten Srbije hoće u Pariz! MN Press

Lepe vesti za sve navijače iz Srbije, pogotovu za one kojima je košarka više u srcu. Jedan od najboljih igrača Bajerna i kapiten "orlova" Vladimir Lučić, spreman je da se odazove nacionalnom timu za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, ukoliko se, naravno, u potpunosti oporavi od povrede leve šake, zbog koje je propustio Mundobasket ovog leta.

Bivši košarkaš Partizana doživeo je tešku povredu sredinom aprila protekle godine na utakmici sa Bambergom u Bundesligi. Budući da se više ne nalazi u jeku mladosti (34), a i činjenice da je propustio Svetsko prvenstvo i kompletnu sezonu, mnogi navijači bili su skeptični o povratku Lučića na parket, ali ih je košarkaš Bajerna razuverio tvrdnjom da još uvek ne razmišlja o kraju karijere. 

U intrevjuu za "Eurohoops" rekao je da je planirao da se "ispiše" na Olimpijskim igrama. Plan mu je bio i da igra na Mundobasketu, a ostaje pitanje hoće li biti spreman za Pariz ovog leta? Od povrede i hirurške intervencije na levoj šaci prošlo je dosta vremena, pa ne bi bilo iznenađenje da vidimo kapitena još jednom u nacionalnom dresu.

"Moj cilj je bio da završim Svetskim prvenstvom i plasiram se na Olimpijske igre. To bi bio savršen kraj moje reprezentativne karijere, da se oprostim kao 35-godišnjak. Zbog povrede koja se dogodila nisam mogao da igram na Svetskom prvenstvu. Ako sam dovoljno zdrav, Olimpijske igre u Parizu nisu ni pitanje za mene. Trenutno ne želim da pričam ili razmišljam o tome, nadam se da ću da budem zdrav i trener će onda da donese svoju odluku", rekao je za Eurohoops.

 

 

Osvrnuo se i na pobedu Nemačke nad Srbijom u finalu Mundobasketa.

"Nisam srećan što su pobedili moju zemlju, ali mi je drago zbog nemačke košarke. Deo sam Bajernovih uspeha, lestvica se podiže svake sezone, dobijena je A licenca, dva puta zaredom smo bili deo plej-ofa Evrolige… Već na Evrobasketu 2022. video sam da reprezentacija Nemačke ima talenat. Možda su za neke bili autsajderi, ali u mojim očima su bili jedni od favorita na Svetskom prvenstvu, jer se mnogo igrača savršeno uklapalo u uloge. Oni su verovatno bili najbolji tim.

Od povrede šake prošlo je osam meseci, a tek nedavno se vratio trenažnom procesu.

"Duga pauza je sada iza mene, bio sam osam meseci bez košarke. Sa ovim teškim rasporedom Evrolige, nisam imao vremena da treniram sa timom. Odradio sam dva i po treninga sa timom pre nego što sam ušao u sezonu. Pokušavam da uđem u ritam i da se naviknem na ovaj sistem igre."