Nikola Jokić

Neverovatan uspeh, svi smo ponosni na Jokića: Naklon Svetislava Pešića i Predraga Danilovića zemljaku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 16:33
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, selektor Srbije i dobitnik treće MVP nagrade u NBA Guliver
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, selektor Srbije i dobitnik treće MVP nagrade u NBA

Nikola Jokić odavno je postao simbol Srbije, neko po kome nas prepoznaju i s kim nas identifikuju po svetu, sa svakom sezonskom nagradom za najkorisnijeg ligaškog igrača NBA sve više. Pre svega na njegovo i zadovoljstvo njegovih bliskih ljudi, ali i na radost cele nacije.

Stručnih ljudi sa ovih prostora pogotovo, pa su se povodom njegove treće MVP titule oglasili selektor naše seniorske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić i predsednik nacionalnog Košarkaškog saveza Predrag Danilović

"Svi smo mi ponosni na Nikolu, ne samo što je ponovo potvrdio da je najbolji igrač današnjice, nego i zbog svega što on sa sobom nosi. Na prvom mestu, čestitke za Nikolu na osvojenoj nagradi i svemu što on pokazuje, ne samo ove godine, nego i tokom prethodnih sezona. Kada neko osvoji MVP nagradu treći put to je onda jasna potvrda da je igrač trenutno najbolji od najboljih. Ove sezone, za razliku od prethodnih, Nikola je imao veliku konkurenciju u igračima koji igraju na spoljnim pozicijama. I u toj konkurenciji, on je osvojio priznanje. Siguran sam da ovo njegovo priznanje motiviše decu u Srbiji i širom Evrope i sveta da se bave košarkom", izjavio je Pešić za sajt KSS na temu velike i zaslužene ogromne počasti jednom od najboljih košarkaša današnjice. 

Dok Srbija, ali i cela košarkaška planeta čekaju Jokićevo konačno izjašnjavanje o tome da li će biti među "orlovima" na Olimpijskim igrama ovog leta u Parizu, danas se sa svih strana nižu čestitke na račun snažnog i inetligentnog centra iz Sombora. 

"Još jedan neverovatan uspeh za Nikolu, uspeh zahvaljujući kome je obezbedio sebi veoma značajno mesto u istoriji NBA lige. Od srca mu čestitam i verujem da je i on svestan koliko ova njegova nagrada čini sve ljude koji u Srbiji vole košarku ponosnim zbog njega. Želim mu dobro zdravlje i još mnogo uspeha, kako na individualnom i klupskom, tako i na kako na individualnom i klupskom, tako i na reprezentativnom nivou", istakao je Danilović.