Nikola Jokić

Nikola Jokić, posle treće MVP nagrade istakao: Ako bih već morao da biram draža mi je prošla godina kada nisam bio najkorisniji igrač NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 06:52
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Brandon Dill, File
Nikola Jokić

Srpski košarkaš Nikola Jokić je i zvanično po treći put proglašen za najkorisnijeg igrača MVP lige.

U izuzetno jakoj konkurenciji, pored Luke Dončića i Šaja Gildžes-Aleksandera, igrač Denvera odneo je zasluženu pobedu. 

Ipak, čini se kao da se ni sam Jokić nije nadao ovoj pobedi ili bolje rečeno, ovogodišnja mu nema takav "sjaj" kao prethodne dve, o čemu je srpski as i govorio na konferenciji Denvera. 

 

 

"Ako bih već morao da biram draža mi je prošla godina kada nisam bio MVP, ali smo bili prvaci. Sve ovo je jedan veliki proces, putovanje. Trenutno sam ja tu pred kamerama, ali iza mene je ceo tim saigrača, trenera, medicinskog osoblja, porodica naravno. Možda se to ne vidi, međutim ja sam zapravo samo jedan od njih", rekao je Jokić.

Povodom MVP priznanja Jokić je od porodice dobio video s porukama podrške. Američke novinare je zanimalo kako igrač Denvera sebe vidi u budućnosti, odnosno reakcija njegovih najbližih na ono što je postigao.

"Biću kul deka".

 

 

Inače, Jokić je pred novinar izašao u majici sa naptisom "brate", posvećena preminulom Dejanu Milojeviću, sa kojim je godinama imao prijateljski odnos još iz vremena saradnje u Srbiji.

."Ovu majicu nosim skoro pa svaki dan, posebno kada sam na treninzima. Deki je čovek koji mi je dao slobodu, pokazao mi je kako bi trebalo da radim neke stvari, da treniram, da se ponašam. Verovao je u mene i samo mogu da mu se zahvalim na tome".

 

 

Na kraju se Jokić osvrnuo i na pitanje o nastavku karijere. 

"Dokle god budem mogao da igram na najvišem nivou i pomažem ekipi da pobeđuje, igraću", jasan je bio Jokić.

Inače, Denver nije krio zadovoljstvo što i ove godine ima najkorisnijeg igrača u ligi, a za Jokića je uprava kluba pripremila i poseban omaž, koji je i prezentovala na društvenim mrežama.