Nikola Jokić

Bleda partija Jokića iznenadila Melouna: Nikada ga nisam video takvog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 12:24
Trener Denvera Majk Meloun Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Trener Denvera Majk Meloun

Trener Denvera Majk Meloun analizirao je novi poraz Denvera u NBA ligi. Drugi uzastopni, odnosno prvi od LA klipersa još od početka januara 2022. godine. Iako su Nagetsi tokom utakmice imali prednost od 15 poena, na kraju su poraženi rezultatom 111:102, uz katastrofalnu šutersku partiju Nikole Jokića (9/32).

Srpski as i pored toga, zabeležio je tripl dabl učinak sa 22 poena, 15 skokova i 10 asistencija, ali su procenti iz igre, ipak, ono glavno što je upadalo u oko, kako kod navijača tima iz Kolorada, tako i kod trenera Majka Melouna.

"Imao je 32 pokušaja ka košu i samo dva slobodna bacanja, oba u poslednjoj četvrtini. Dolazio je do svojih pozicija i imao solidan broj šuteva iz reketa, ali lopte nisu ulazile u koš. Nikada ranije nisam video da je pogodio samo devet od 32 šuta", rekao je Meloun na konferenciji za medije i nastavio da analizira utakmicu.

"Bila je ovo čudna utakmica, odigrali smo sjajno na početku, druga četvrtina (21:40) je bila očajna. To je drugi put u poslednja dva meča da smo toliko loše odigrali tu deonicu. Da budem iskren, imamo o čemu da razmišljamo. Ove večeri nismo bili dobri, ali bićemo bolji sledeći put. Kako ja, tako i igrači", podvukao je Meloun.

Ipak, prema rečima američkog stručnjaka nije bilo sve tako crno, pošto je smatrao da je Redži Džekson imao dobru utakmicu (14p, 4/10 iz igre).

"Morate da pohvalite Reždija Džeksona. Ne mogu da iskažem dovoljno komplimenata. Samo pogledajte njegove brojke ove sezone i u poslednjih pet. Njegova efikasnost u duelima sa Jokićem i Deandreom Džordanom u pikenrolu. U smislu šuta. Ne mogu da budem ponosniji na Reždija i to kako je igrao, bilo da je ulazio umesto Džamala ili počinjao. Ako je Džamal spreman, onda je u redu. Ako nije, naći ćemo način da se takmičimo i bez njega", zaključio je Meloun.

Posle četiri uzastopne pobede, Denver je zabeležio drugi poraz u nizu i šansu da popravi utisak imaće protiv Hjustona u "Ball Areni" za dva dana. Podsetimo, Nagetsi su još uvek neporaženi kod kuće.

 

Standings provided by Sofascore