NBA

TV Arena sport je hit i u SAD, ESPN puštao naše snimke usred prenosa NBA finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 18:25
TV Arena sport je hit i u SAD, ESPN puštao naše snimke usred prenosa NBA finala TV Arena sport

(piše novinar TV Arene sport, Nenad Kostić)

Karavan NBA finala se iz kišovitog Kolorada seli na sunčanu Floridu. Ili se barem nadamo da će biti sunčana. Toplije će svakako biti. A podiže se i temperatura u finalnoj seriji između Denvera i Majamija. Hitu je za rukom pošlo ono što nikome nije uspelo u ovom plej ofu. Da savlada Nagetse u Bol Areni.

Kao što smo i najavili, Erik Spolstra napravio je prilagođavanja u odnosu na prvu utakmicu u kojoj je njegov tim ubedljivo poražen. U petorku je uvrstio Kevina Lova koji je presedeo poslednje tri utakmice doigravanja. Ali najvažnija promena bio je pokušaj da se Nikola Jokić od nekoga ko razigrava ekipu pretvori u skorera. I može se reći da ta taktika jeste dala rezultata u brejku koji je Majami napravio. Kako zbog dobre odbrane tima sa Floride, tako i zbog činjenice da u drugom poluvremenu, neke otvorene šuteve nisu bili u stanju da pogode pre svih Porter i Koldvel Poup. Ali, ključna stavka u brejku koji je Majami napravio bio je šut za tri poena, gde su gosti pogodili 17 od svojih 35 pokušaja, i naročito ubojiti bili u četvrtoj četvrtini u kojoj su napravili preokret i poništili Jokićev 41 poen.
 

 

 


Atmosfera u svlačionici Denvera posle prekida serije od sedam uzastopnih trijumfa u doigravanju bila je očekivana. Igračima poraz nije lako pao, pre svega zbog činjenice da su svesni da energetski nisu bili na potrebnom nivou da bi se dobila utakmica jednog NBA finala. Naročito na početku prve, i ispostaviće se, odlučujuće četvrte četvrtine. Ako je neko posle prve utakmice i pomislio drugačije, sada je kristalno jasno ono što se znalo i pre početka serije. Put do šampionskog prstena je sve, samo ne lak. I rezultat 1:1 nakon prve dve utakmice, nagoveštava vrlo zanimljivu seriju u nastavku.
A prva zvezda te serije, uz dužno poštovanje svim ostalim akterima, je Nikola Jokić.

Reprezentativac Srbije nalazi se u centru pažnje medija i kompletne košarkaške i sportske javnosti u Americi. Nema medija koji se ne bavi skromnim momkom iz Sombora, u kome nećete videti slike iz Nikolinog odrastanja i ranih faza košarkaškog puta, do majstorija kojima je zaslužio dve MVP titule, i odveo svoj Denver do borbe za šampionski tron najkvalitetnije lige sveta. To što je Jokić potpuno atipična zvezda po američkim standardima, čini ga još fascinantnijim kako javnosti, tako naročito pripadnicima medija.

Veliki broj kolega prilazio je ovih dana Edinu i meni, što neposredno, što tražeći kontakt preko ljudi iz NBA organizacije, želeći da nas intervjuiše. Niko nije mogao da ne primeti odnos koji, u ovom trenutku možda i najbolji igrač sveta, ima sa nama. Pa su kolege iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i drugih zemalja sveta, želele da saznaju nešto više o tome kako se ova serija prati u našoj zemlji. Na koji se način Jokić doživljava? Koliko je velika zvezda? Koliko reklama snima? Jedna od vodećih televizijskih stanica ESPN, zainteresovana je da se uživo uključi sa mesta gde se u Srbiji organizovano prate finalne utakmice ovogodišnjeg plej ofa.

Posle čitavog niza intervjua, retku čast ukazala nam je i nacionalna ABC televizija koja prenosi utakmice finalne serije. U jednom momentu tokom drugog meča, u kadru sa naše komentatorske pozicije pojavili smo se Edin i ja, a u toku istog prenosa, emitovan je snimak Jokićevih poena, sa komentarom na našem jeziku. Tako nešto se u NBA i Americi poslednji put desilo kada su Novicki i Parker osvajali titule sa Dalasom, odnosno San Antoniom, a sličnu čast doživele nemačke i francuske kolege. Što je samo još jedan pokazatelj kolika je zapravo zvezda Nikola Jokić.

 

 

Ponedeljak je dan koji će svi provesti u putu. Uloge se menjaju. Sada će Majami braniti domaći teren i brejk napravljen u drugoj utakmici, a Denver pokušati da zabeleži barem jednu pobedu na gostovanju pre nego što se serija vrati u Kolorado. Treći meč je na programu u sredu, uz naravno, direktan prenos na TV Arena sport.