Nikola Jokić

Svi znamo ko je Jokić, Grin priznao: Nikolu i Karija nemoguće čuvati u zonskoj odbrani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 14:16
Svi znamo ko je Jokić, Grin priznao: Nikolu i Karija nemoguće čuvati u zonskoj odbrani Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Impresivne partije Nikole Jokića u plej-ofu više nikoga ne iznenađuju. Iako se protiv srpskog centra vodila medijska hajka u finišu regularnog dela sezone, kada mu je iskliznula MVP titula i otišla u ruke Džoela Embida, as Denvera pobrao je simpatije javnosti u nastavku takmičenja, a naročito sada kada je doveo Nagetsa na prag svoje prve istorijske titule.

O partijama Nikole Jokića govore gotovo svi, od košarkaških velikana poput Čarlsa Barklija, Šakil O`Nila, Pola Pirsa i mnogih drugih, a u hvalospevima se nedavno priključio i četvorostruki šampion sa Golden Stejtom Drejmond Grin. Centar Voriorsa već godinama radi kao povremeni analitičar i često komentariše utakmice u NBA ligi na svom YouTube kanalu, a nedavno je analizirao prvu utakmicu velikog finala između Denvera i Majamija.

U prvi plan je istakao poteškoće Majamija da sačuva Nikolu Jokiću u reketu.

"Zona funkcioniše kada Denver ne šutira dobro. Tako da, u prvoj utakmici finala je završavala posao do određene mere, ali kada sve ostalo propadne, oni mogu samo da bace loptu Jokiću u reketu. Odbrana mora da se skupi, jer ako to ne uradi, on će pogoditi taj šut sa 70 odsto uspešnosti. A ako se skupi ili malo pretera u preuzimanju Jokića, svi znamo da će on napraviti pravi potez", rekao je Grin.

Jokića je gotovo nemoguće čuvati zonskom odbranom.

"Mislim da pored Stefa Karija, nema težeg igrača za čuvanje zonskom odbranom od Nikole Jokića u ligi. Stef će vas ugasiti šutevima, a Džoker će uvek naći rešenje, ima ludački osećaj, može da šutira ili ubaci flouter", zaključio je Grin.