NBA

Meloun oštro kritikovao svoju ekipu: Naša disciplina nije na nivou NBA finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 08:35
Meloun oštro kritikovao svoju ekipu: Naša disciplina nije na nivou NBA finala Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Poraz Nagetsa od Majamija 108:111 u drugoj utakmici finalne serije NBA lige pred svojom publikom veoma je zaboleo trenera, Majka Melouna.

Srpski košarkaš, Nikola Jokić, je istakao da je najveći problem bio u disciplini, za čim se usaglasio i njegoj trener:

"Daj da pričamo o trudu. Ovo je NBA finale, a mi pričamo o trudu. To je moja ogromna briga. Mislili ste da izmišljam priče kad sam posle prve utakmice rekao da nismo igrali dobro. Nismo igrali dobro. Večeras startna postava u prvim minutima 10:2 za Majami. Početak treće četvrtine, oni su dali 11 poena za dva minuta i deset sekundi. Imamo igrače koji su jednostavno možda žalili sebe što ne pogađaju šuteve, ili su mislili da mogu to da upale ili ugase. Ovo nije predsezona, niti regularna sezona, ovo je NBA finale i to je za mene zapanjujuće i razočaravajuće. Pitao sam tim: ‘Recite mi zašto smo izgubili’. I znali su odgovor. Majami je došao ovde i radio je više od nas. Odigrali smo daleko najnedisciplinovaniju utakmicu u ovih 16 ili 17 plej-of utakmica", rekao je Maloun, pa detaljnije pričao o problemima u odbrani:

 

 

"Moraš da razumeš koga čuvaš. Vrhunski disciplinovano. Ako čuvaš Dankana Robinsona, Gejba Vinsenta, Maksa Strusa, Kevina Lava, moraš da ih čuvaš na liniji za četiri poena. Verujem da, kad pričam o toj disciplini, da smo faulirali bar trojicu njihovih šutera večeras. Onda imaš disciplinu da nekog braniš bez faula, digneš ruku, daš mu prostor za doskok, šta god treba. Džamal je na kraju imao odličan šut. I rekao sam igračima, da smo dobili na kraju, ukrali bismo je. To se nije desilo, šut nije ušao i izgubili smo za tri poena. Trojke su velika briga, oni odlično šutiraju u ovom plej-ofu, uradili su solidan posao u prvom meču kad je reč o brojkama, ali večeras su nas time sahranili".

Za kraj, pohvalio je Jokića i objasnio u kom periodu meča je sve krenulo nizbrdo:

"Mislim da je način na koji je Nikola zatvorio treću četvrtinu bio izvanredan. Dao nam je malo ritma na ulasku u četvrtu četvrtinu i dao nam je malo prostora za disanje. A onda su oni počeli tu četvrtinu sa 13:2. Po mom mišljenju, sve se raspalo tada na početku četvrte četvrtine. Dobijali su šta su hteli, trojke, polaganja, mogli su da uspore igru zonskom odbranom, a mi smo se mučili da odbranimo bilo šta, dok smo se u napadu mučili da poentiramo. Tako da, naša odbrana mora da bude mnogo bolja. Sada već imamo dve četvrte četvrtine, u utakmicama jedan i dva, gde nam je odbrana bila nepostojeća", podvukao je Meloun.

Treća utakmcia će se igrati na Floridi u noći između srede i četvrtka od 02.30 (TV Arena 1 Premium).