NBA

Irving neverovatnim šutem preko Jokića uz zvuk sirene doneo pobedu Dalasu protiv Denvera

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

17.03.2024 23:10
Kajri Irving u duelu sa Nikolom Jokićem Tanjug/AP Photo/LM Otero
Kajri Irving u duelu sa Nikolom Jokićem

Strašan meč u Teksasu! Košarkaši Dalasa pobedili su Denver 107:105 (30:34, 28:27, 26:18, 23:26) i to na neverovatan način.

Naime, bilo je izjednačeno na 2,8 sekundi do kraja, Dalas je izvodio loptu, koja je došla do Kajrija Irvinga, a ovaj je na spektakularan način, levom rukom iz trka sa linije penala, i to peko Nikole Jokića, uspeo da pogodi uz zvuk sirene.

 

 

Imali su Maverksi 13 poena prednosti u posednjoj četvrtini, ali je Denver malo po malo krckao prednost rivala i posle pogotka Jokića preko Luke Dončića izjednačio, a onda i poveo trojkom Džamala Mareja.

Usledio je napad domaćina, hladnokrvan je bio Dončić i sa osam metara je poravnao na 105:105. Denver je imao napad  za pobedu, međutim, Marej je ovoga puta promašio, i to iz odlične pozicije. Ostao je sam negde oko penala, ali je njegov pokušaj bio kratak.

Posle toga usledila je magija Irvinga koji je sve ostavio u šoku. Igrači Denvera su se odmah uhvatili za glavu, dok ni Kajrijevi saigrači nisu mogli da veruju šta je fantastični bek pogodio.

 

 

Sama utakmica je bila veoma napeta, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali je Dalas polovinom treće deonice preuzeo inicijativu i uspostavio kontrolu nad ovom utakmicom, koju je kasnije izgubio.

Ono što je prelomilo ovaj susret je činjenica da je Dalas imao čak 21 ofanzivan skok, a u ovaj meč je ušao kao jedan od najgorih skakačkih timova u ligi, dok je Denver bas suprtno, jedan od boljih.

Ova pobeda za Dalas je bila veoma važna u borbi za što bolju poziciju pred doigravanje, dok ovaj neuspeh može skupo da košta Nagetse, budući da su izabranici Majka Melouna do ovog susreta bili izjednačeni na prvom mestu Zapadne konferencije sa Oklahomom (47-20).

Najefikansiji u velikoj pobedi Meveriksa bio je Dončić sa čak 37 poena, dok je Irving dodao 24, a dvocifren je bio i Derek Lajvli sa 14.

Na drugoj strani, istakao se Džamal Marej sa 23 poena, 20 je ubacio Majkl Portej Džunior, dok je Jokić stao na 16 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore