Evroliga

Matijas Lesor o prelasku u Atinu: Nisam želeo da odem iz Partizana, ali mi se dopao projekat Panatinaikosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2023 22:40
Matijas Lesor o prelasku u Atinu:  Nisam želeo da odem iz Partizana, ali mi se dopao projekat Panatinaikosa MN Press

Francuski košarkaš, Matijas Lesor, govorio je za grčke medije o predstojećoj sezoni koju će provesti u Panatinaikosu.

Lesor se trenutno nalazi u procesu rehabilitacije, budući da ima problema sa zglobom, a ta povreda mogla bi da ga spreči da nastupa na Mundobasketu.

"Malo-pomalo napredujem, stvari su mnogo bolje od prošle nedelje. Stvarno želim da učestvujem na događaju kao što je Svetsko prvenstvo. Turnir je prilično kratak u odnosu na klupsku sezonu. Kratki su i rokovi pa je sve teže. Učestvujem na video-sesijama, radim rehabilitacioni program", rekao je Lesor.

Potom je bio upitan da li se kaje što je napustio crno-bele i prešao u Panatinaikos?

"Bio je to komplikovan izbor. Nisam želeo da odem iz Partizana, ali činjenica da sam se pridružio Panatinaikosu i pronašao projekat sličan onom koji sam imao, klub koji želi da dođe do vrha, koji potpisuje odlične igrače, a meni daje vreme za igru, to me motiviše. Znamo i da u Atini može da bude ludo sa navijačima i dva rivalska kluba. Jedva čekam da vidim kako gori 'OAKA', kao u Beogradu sa Partizanom".

Bivši igrač Partizana je istakao da bi voleo da zaigra u NBA ligi, ali da trenutno nije fokusiran na to.

"Ne ustajem ujutru sanjajući da ću igrati u NBA. Srećan sam što idem u Panatinaikos. Ako je to odskočna daska za NBA, tim bolje, ali moj cilj je jednostavno da svakog dana budem najbolji mogući saigrač, da pomognem svom timu, da se uklopim u sistem trenera, da razumem šta on želi od mene. Videćemo koja mi vrata otvara. Priznajem da ne znam ni ko ima moja prava", zaključio je Lesor.