Evroliga

Matijas Lesor MVP 21. kola Evrolige: Jedan skok mu je nedostajao do "dabl-dabl" učinka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 16:32
Matijas Lesor MN Press
Matijas Lesor

Centar Panatinaikosa, Matijas Lesor proglašen je za MVP igrača 21. kola Evrolige, saopšteno je iz elinog evropskog takmičenja.

Francuski centar je predvodio svoj tim u pobedi nad Monakom 88:63 na domaćem terenu, a duel je završio sa učinkom od 23 pena, devet skokova i pet asistencija uz indeks uspešnosti od 42.

Ujedno to je bio njegov najbolji učinak od kada nastupa u elitnom takmičenju, a uz to treba imati na umu da je uspeo da ukrade i tri lopte.

 

 

Priznanje za najkorisnijeg igrača kola drugo je koje ove sezone dobija nekadašnji centar Partizana i Crvene zvezde, budući da je istu nagradu dobio i nakon završenog 5. kola.

Zanimljivo Lesor je i tada protiv Baskonije postigao 23 poena i imao 14 skokova, ali je generalno pruži slabiju partiju nego protiv Monaka, pa mu je indeks korisnosti bio "samo" 31.

Tim iz glavnog grada Grčke trenutno zazuzima četvrtu pozicju na tabeli Evrolige sa skorom od 13 pobeda i osam poraza, a nerdni meč igra 19. januara kada će u svojoj dvorani u Atini ugostiti Partizan.

Crno-beli u taj meč ulaze sa devetog mesta tabele i skorom od 11 pobeda i 10 poraza, a u prvom međusobnom duelu u okviru ovogodišnjeg izdanja Evrolige, Partizan je pred svojim navijačima slavio i to nakon produžetka - 92:87.