Evroliga

Vezenkov potpisao za Sakramento, kreće borba za Mirotića: Loše vesti za "večite"...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 16:21
Vezenkov potpisao za Sakramento, kreće borba za Mirotića: Loše vesti za "večite"... MN Press

Bugarski košarkaš i aktuelni MVP Evrolige Saša Vezenkov prihvatio je ponudu Sakramenta i od naredne sezone nosiće dres NBA velikana, javlja dobro obavešteni američki insajder Adrijan Vojnarovski.

Sada već nekadašnji krilni centar grčkog kluba, potpisao je trogodišnji ugovor sa Kingsima vredan 20 miliona evra. Iako se danima spekulisalo da će se Vezenkov otisnuti u NBA ligu, ovakav razvoj situacije nije se naročito očekivao, posebno zbog činjenice da je Sarkamento nedavno odlučio da produži saradnju sa Harisonom Barnsom i Trejom Lajlsom. Međutim, franšiza iz Kalifornije nije htela da propusti priliku da potpiše najkorisnijeg igrača Evrolige za prethodnu sezonu.

 

 

Odlazak Bugarina znači da će finalista elitnog takmičenja morati da pronađe druga rešenja tokom leta. Prethodnih dana bilo je reči da bi na njegovo mesto mogao da dođe Nikola Mirotić, koga mnogi povezivaju i sa dva najveća srpska kluba, ali je pitanje gde će na kraju završiti jedan od najboljih centara Starog Kontinenta, s obzirom da će se Olimpijakos grčevito boriti da popuni rupu u svom rosteru.

Kako navode brojni svetski mediji, jedino Olimpijakos ima dovoljnu finansijsku moć da potpiše rođenog Podgoričanina, koji je imao 11 miliona evra platu po sezoni u Barseloni. Ali, s obzirom da mu je ta svota gotovo zagarantovana ugovorom, ne bi predstavljalo iznenađenje da Mirotić uzme u razmatranje i nešto skromnije ponude ostalih klubova, koji su mu možda više po volji.