Evroliga

Hezonju ponovo sele u Partizan: Ataman takođe pokazao interesovanje?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2023 09:22
Hezonju ponovo sele u Partizan: Ataman takođe pokazao interesovanje? MN Press

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja nedavno je sa Real Madridom osvojio titulu šampiona Evrope. Iako je tokom većeg dela sezone bio jedan od ključnih igrača "kraljevića", naročito u seriji sa Partizanom, iskusnog centra uveliko sele iz Madrida, a prema poslednjim informacijama iz Grčke, njegova naredna destinaca bi mogla da bude Beograd!

Nije tajna da je Hezonja dosta puta isticao da je fan Partizana, zbog čeka ga nekoliko puta dovođen u vezu sa srpskim timom. Prvi put u eri Duška Vujoševića, zatim kada je na kormilo kluba seo Željko Obradović i sada kada je u igri za potpis hrvatskog šampiona zainteresovan i Panatinaikos.

Naime, prema navodima portala "Apex" pored Partizana, za Hezonju je zainteresovan i šestostruki šampion Evrope, koji je pokazao velike ambcije nakon dolaska Ergina Atamana. Turski stručnjak takođe je izrazio želju da dovede Luku Vildozu i Fakunda Kampaca, ali je Hezonja, ipak, glavni prioritet.

Međutm, Hezonja ima još godinu dana ugovora sa Realom uz klauzulu da može da napusti klub ako stigne poziv iz NBA lige. A, ukoliko bi pak Hezonja odlučio da ode iz Madrida zbog nekog tima iz Evrope, njegov budući klub bi morao da odvoji pozamašnu svotu za obeštećenje iskusnog centra, što podiže sumnju o njegovom dolasku među crno-bele.

Ostaje da se vidi u kom će pravcu otići karijera Hezonje, koji je prema navodima portala, pokazao interesovanje prema povratku u NBA ligu, gde je prethodno igrao pet sezona za Orlando, Njujork i Portland.