Evroliga

Crvena Zvezda potvrdila: Dos Santos zadržan u bolnici na dodatnim pregledima

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

14.03.2024 23:34
Jago Dos Santos će biti zadržan u bolnici nakon povrede na meču protiv Makabija MN Press
Jago Dos Santos će biti zadržan u bolnici nakon povrede na meču protiv Makabija

Brazilski košarkaš, Jago Dos Santos je zadržan u bolnici nakon povrede koju je zadobio u sudaru sa Bonzijem Kolsonom na meču Crvena zvezda - Makabi. Organizatoru igre je polomnjena sinusna kost i doživeo je lakši potres mozga.

Saopteštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je naš igrač Jago Dos Santos zadobio povredu po tipu impresivne frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, kao i lakši potres mozga, i to kao posledicu udarca od strane protivničkog igrača laktom u predelu čela.

Nakon hitno sprovedene dijagnostike i pregleda neurohirurga i ORL specijaliste, Jago Dos Santos je zadržan u KBC Zemun na observaciji tokom noći. Ovakav tip povrede obično zahteva operativno lečenje koje je u razmatranju.

KK Crvena zvezda Meridianbet će o daljem stanju, kao i prognozi lečenja i oporavka Jaga Dos Santodsa naknadno obavestiti javnost.

Crveno-beli su na kraju poraženi od Makabija, te se sada i dalje nalaze na 16. poziciji u Evroligi sa skorom 10-19. Izostanak Dos Santosa bi predstavljao problem za tim Janisa Sferopulosta jer je Brazilac bio jedini plejmejker na meču protiv izraelskog kluba. Miloš Teodosić i Nikola Topić su od ranije povređeni i još uvek nije poznato kada će se vratiti na teren.