Evroliga

AdmiralBet Aba liga čestitala Crvenoj zvezdi: Crveno-beli prvi obezedili plej-of

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 09:31
Jago dos Santos postiže pobednički koš na meču protiv Partizana MN Press
Jago dos Santos postiže pobednički koš na meču protiv Partizana

Pobedom nad večitim rivalom Partizanom u 18. kolu AdmiralBet Aba lige, košarkaši Crvene zvezde su postali prvi tim koji je obezbedio plej-of regionalnog takmičenja u tekućoj sezoni.

Upravo zbog toga na zvaničnim kanalima komunikacije lige je objavljena poruka u kojoj se čestita ekipi trenera Janisa Sferopulosa na ovom uspehu.

Aktuelni šampion Srbije i vicešampion regionalnog takmičenja je do sada ostvario 16 pobede i dva poraza, dok ga prate Partizan i Budućnost sa po tri trijumfa manje.

 

 

Po ranije utvrđenom rasporedu, regularni deo AdmiralBet Aba lige se završava utakmicama 26. kola koje je planirano za 5. april, a doigravanje startuje već od 12. aprila mečevima četvrtfinala, koji će se još igrati 22. i po potrebi 29. aprila.

Termini polufinalnih mečeva su od 3. do 16. maja, a finalna serija startuje 19. maja i igra se na tri pobede, što znači da će se mečevi još igrati 21. i 24. maja, a po potrebi su u opticaju još dva termina - 26. i 29. maj.

Potencijalnog pomeranja termina moglo bi da dođe samo ukoliko neki od srpskih predstavnika u Evroligi, a to su Partizan ili Crvena zvezda, obezbede učešće ma Fajnal foru koji je na programu od 24. do 26. maja u Berlinu,

Titulu osvojenu prošle godine brane košarkaši Partizana, a pobednik AdmiralBet Aba lige će imati direktnu prohodnost u Evroligu naredne sezone.