Evroliga

Želim da radim sa najboljima, zato sam došao u Partizan: Džejlen Smit zadovoljan boravkom među crno-belima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.01.2024 12:21
Džejlin Smit MN Press
Džejlin Smit

Novi košarkaš Partizana, Džejlin Smit u redove crno-belih je došao zbog najboljeg trenera Evrope, Željka Obradovića, ali i oduševljen atmosferom koju na utakmicama prave navijači osvajača AdmiraBet Aba lige.

Amerikanac rođen u Teksasu, koji je uzeo hrvatski pasoš i nastupa za tamošnju selekciju, stigao je u redove jednog od dva srpska predstavnika u Evroligu iz Virtusa u kojem nije bio zadovoljan statusom.

"Nisam igrao koliko sam mislio da ću da igram u Bolonji, izgubio sam mesto u rotaciji. To je bilo dobro mesto s kvalitetnim igračima. U Partizanu je sve dobro, ovde sam dve nedelje i nemam na šta da se žalim. Svi mi pomažu, prvi put sam usred sezone promenio klub", izjavio je Smit za Jutarnji list i dodao:

MN Press

Džejlin Smit

 

"Željko Obradović je odličan trener, sve je puno lakše sa njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve da bude u redu, sam sam se u to uverio. On i Serđo Skariolo su veliki taktičari, dobro znaju šta žele, imaju dosta akcija i pravila u odbrani. I jedan i drugi idu od meča do meča sa velikim naglaskom na taktiku".

Smit se osvrnuo i na nedavni meč 19. kola Evrolige između Crvene zvezde i Partizana u kojem su crno-beli odigrali jednu od najgorih utakmica u tekućoj sezoni (72:88).

"Partizan je pobedio Zvezdu na prva dva meča u ovoj sezoni, a oni su hteli da nam se revanširaju za te poraze. Pogađali su iz svih pozicija, igrali su dobro, ali ponovo ćemo igrati protiv njih krajem januara. Što se tiče ambijenta, atmosfera u Srbiji je sjajna, košarka je najverovatnije prvi sport u državi. Znao sam i pre dolaska da su navijači Partizana fantastični. Sigurno je to uticalo na moju odluku, ali došao sam u Partizan i zbog trenera i kluba. Uvek želim da radim sa najboljima, da napredujem svaki dan i da to dalje nosim sa sobom", naveo je Smit.