Evroliga

Džejlen Smit otkrio: Ne propušta se šansa da radiš sa Obradovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 12:54
Džejlen Smit otkrio: Ne propušta se šansa da radiš sa Obradovićem Twitter/KK Partizan

Hrvatski košarkaški reprezentativac Džejlin Smit potpisao je u nedelju ugovor sa Partizanom do kraja sezone, a u intervjuu za "Mozzart sport" nije krio i razloge odluke da pojača crno-bele.

"Partizan ima igrače, kao što su Panter, Naneli, Ledej, itd. Ceo tim je sjajan. Prilika da igraš za verovatno najboljeg evropskog trenera svih vremena je nešto što ne možeš da propustiš, moraš da dođeš kada te zove. Ne dešavaju se često situacije da igraš za trenera kakav je Željko Obradović", rekao je Smit za Mozrat sport.

Atmosfera koju imaju crno-beli ne samo kad igraju u Beogradu je impresionirala američkog beka.

"Pored toga, navijači su još jedan bitan faktor. Imati takvu podršku na svakoj utakmici, igrati pred 20.000 navijača je nešto neverovatno. Nisam još pričao sa Željkom Obradovićem, verujem da će se to desiti u narednim danima, da dobijem više informacija o ulozi koja mi je namenjena".

Dodaje da je novi trener u Virtusu doneo i novi sistem u kom za njega nije bilo mesta.

"Kako je sezona odmicala, stavljen sam u čudnu situaciju. Pred sezonu u Virtusu je bio Serđo Skariolo, koji je imao plan za mene, da budem 'dvojka'. Ali, pošto nisu rešili situaciju sa Ifeom Lundbergom, u međuvremenu je došao novi trener i on je ostao u timu. Tada je Virtus imao trojicu bekova. Tada je bilo samo pitanje vremena ko će otpasti. Trener je imao vremena da bira sa kim želi da gradi igru. Na kraju sam ja bio taj koji je ostavljen po strani", zaključio je Smit.