Evroliga

Ostoja Mijailović: Nikada nije bilo priče o Meliju, presude donosimo na kraju sezone

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

26.12.2023 21:55
Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović MN Press
Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović

Košarkaški klub Partizan je organizovao novogodišnji koktel, na kom su pristustvovali svi igrači, članovi, prijatelji kluba i novinari.

Nakon obraćanja predsednika Ostoje Mijailovića gde se zahvalio svima na dolasku, prvi čovek kluba je dao izjavu za predstavnike medije. Na pitanje šta bi voleo da promeni u 2023. godini, odgovor je dešavanja tokom plej-of serije protiv Real Madrida.

"Promenio bih okolnosti koje su se desile tokom mečeva sa Real Madridom. Promenio bih te neke nekošarkaške stvari koje su se desile i u Madridu i u Srbiji. Niko od nas nije želeo da se tako nešto desi, ali to je život, to je sport. Morate da verujete u ono što radite i morate uvek da čekate neki novi trenutak da budete bolji od protivnika. Pre svega sam ponosan što smo uspeli da ostvarimo, posle povratak u Evroligu, jako uspešnu godinu. Možda i najuspešniju od kako Partizan igra Evroligu. Ne mislim košarkaški, već kao organizacija. Ostavili smo pečat na tom evropskom polju, po gledanosti, po pregeldima na društvenim mrežama, poseti u dvorani, 540.000 ljudi je bilo u dvorani. Ponosan sam što smo podigli organizaciju ni iz čega. Sećam se prvih intervjua, bio sam siguran da ćemo podići sistem na jedan veliki nivo i da ćemo postati moderna sportska organizacija koja ne živi od jedne utakmice" izjavio je predsednik crno-belih

MN Press

Košarkaši i stručni štab Partizana

 

Mijailović je zatim zamolio navijače da ne sude o ovoj sezoni na osnovu nekoliko poraza, već da se sačeka kraj sezone.

"Naši igrači daju sve od sebe, sport je takav da nekada dobijete, a nekada gubite. Mi smo dobili u Kaunasu na jednom terenu gde je jako teško pobediti. Potom u Valensiji, izgubili u Madridu olako, a prošle sezone smo ih pobedili dva puta, pa smo izgubili u zadru. Dolaze takvi trenuci, dobijate bolje, gubite od slavijih. Budžet ne pobeđuje. Nekada dođe dan da ne možete da pobedite i da imate 50 igrača. Često slušam kako imamo povređene igrače i da su umorni, pa i drugi to imaju. Meni je najvažnije da ovi momci daju sve od sebe i da navijači veruju u ovaj projekat. Ono što bih poručio navijačima je da ne sude stručnom štabu i igračima prema nekoliko poraza. Sačekajmo kraj sezone, da posložimo kockice, pa ćemo da sudimo kao što sudimo o 2023. godine, tako ćemo i o 2024. na istom ovom mestu.

Neizostavno je bilo i pitanje vezano za Nikolo Melija. Italijanski mediji su preneli kako je Partizan kontakirao igrača Armanija iz Milana, kako bi došlo do dogovora za saradnju u narednoj sezoni. Međuti, Mijailović je rekao kako Partizan uopšte nema u planovima reprezentativca Italije.

"Mi u klubu nikada nismo razgovarali o Nikolo Meliju. U ovom trenutku nemamo planove za sledeću sezonu. Ono što bih želeo jeste da momcima kojima ističe ugovor, a sa kojima je zadovoljan stručni štab, produže ugovor. Dakle, nikada nije bilo priče o Meliju i taj astronomski ugovor mi ne možemo da platimo u ovom trenutku. To su priče plasirane sa neke strane, sa koje, to me ne zanima."

Kako Željku Obradoviću aktuelni ugovor ističe na kraju ove sezone, predsednik Partizana je izjavio kako će na razgovarati sa najboljim evropskim trenerom kada se budu pravili planovi za narednu takmičarsku godinu.

"Kada budemo pravili plan za sledeću sezone, sešćemo i razgovaraćemo o tome na vreme." zaključio prvi čovek Partizana.