Evroliga

Ostoja Mijailović o statusu Partizana u Evroligi: Navijači ne trebaju da brinu, Dubai ne kupuje takmičarsku licencu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 19:20
Predsednik Partizana Ostoja Mijailović MN Press
Predsednik Partizana Ostoja Mijailović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je za "24 sedam" da navijači kluba iz Humske ne moraju da brinu za status crno-belih u Evroligi, bez obzira što će Dubai verovatno dobiti svog predstavnika u elitnom takmičenju naredne sezone ili možda one tamo...

Posle konstantnih najava o ulasku Dubaija u Evroligu, navijači, pa možemo reći oba srpska kluba, žive pod strepnjom da će neko od "večitih" izvisiti za mesto u elitnom takmičnju. Ali, prema rečima prvog čoveka Partizana - nema razloga za brigu.

"Dubai kupuje licencu koja nije takmičarska u tom smislu, oni neće imati prohodnost ka Evroligi iz ABA lige, pa niko ne treba da brine oko toga. Predpostavljam da se oni (Dubai) interesuju za višegodišnju vajld kart", rekao je za "24 sedam" Ostoja Mijailović.

 

 

Osvrnuo se i na ulazak kluba iz Dubaija u AdmiralBet ABA ligu, o čemu tek treba da se donese odluka na narednoj sednici Skupštine sredinom marta

"Mi smo imali radni sastanak, upoznati smo sa predlogom i u martu treba da glasamo. Partizan će, naravno, glasati u interesu lige, ali pre svega u svom interesu. Ono što je važnije jeste da prvo obavimo transformaciju lige, jer bez toga ništa od ovoga nema smisla. To je prva i osnovna stvar", zaključio je predsednik Partizana.

Podsetimo, da bi klub iz Emirata stekao mogućnost igranja u regionalnom takmičenju, potrebno je da jednoglasna odluka svih članova Skupštine ABA lige.