Vesti iz košarke

Džejlen Smit definitivno u rosteru Partizana: Željko Obradović dobio pojačanje iz reprezentacije Hrvatske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 19:16
Džejlin Smit, novi košarkaš Partizana Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Džejlin Smit, novi košarkaš Partizana

Partizan je ove noći izgubio četvrtu utakmicu u tekućem izdanju AdmiralBet ABA lige, tako što nije imao rešenje za igru Zadra pred njegvovom publikom, ali je dobio novog igrača, jer je prema saznanjima Mozzart sporta Džejlen Smit i definitivno pristupio nekadašnjem prvaku Evrope u košarci.

Reprezentativac Hrvatske, rodom iz Sjedinjenih Američkih Država, potpisao je ugovor do kraja sezone i ujedno zadužio sa retkim brojem 0, a od njega se očekuje da popuni rupu na bekovskoj i plejmejkerskoj poziciji, pošto će potrajati oporavak člana srpskog nacionalnog tima Alekse Avramovića. 

Od početka sezone Smit je igrao za Virtus iz Bolonje, ali je raskino ugovor, a onda i promenio menadžersku agenciju kako bi mogao da potpiše za Partizan.

Pre perioda u Italiji, Amerikanac je nastupao za Albu i Ludvigzburg u Nemačkoj. U svom poslednjem evroligaškom meču za Virtus, pre dve sedmice ubacio je 10 poena, uz tri skoka, dve ukradene lopte i jednu asistenciju.

Novi košarkaš Partizan Mozzart Beta će u crno-belom dresu debitovati protiv Asvela u 18. kolu Evrolige. Trebalo bi da debituje, jer će vreme pokazati zbog čega je Partizan pustio takvu objavu, pa je povukao sa svojih profila na društvenim mrežama. 

"Džejlin Smit je novo pojačanje Partizana Mozzart Bet. Doskorašnji košarkaš Virtusa je ovog popodneva potpisao ugovor sa crno-belima koji važi do kraja sezone 2023/24. Novi bek Partizana je rođen 24. novembra 1994. godine, a pre Virtusa, igrao je po dve sezone u berlinskoj Albi i Ludvigzburgu. Nakon završetka koledža Nju Hempšir, Smit je profesionalnu karijeru započeo 2017. godine u nemačkom Haidelbergu", pisalo je u skinutoj Partizanovoj objavi.

Međutim, naknadno je objava ponovljena čime je definitivno stavljena tačka na priču o dolasku pomenutog košarkaša u redove crno-belih.