Evroliga

Partizan mi je najveći izazov u karijeri: Kaboklo najavio da želi da postane novi Lesor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 14:30
Centar Partizana Bruno Kaboklo MN Press
Centar Partizana Bruno Kaboklo

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo, nedavno je obukao dres Partizana i prema prikazanim partijama, lepo se adaptirao na sistem Željka Obradovića. Centar crno-belih došao je u Humsku u sred sezone i prema njegovim rečima, igrati za Partizan je bez sumnje najveći izazov sa kojim se susreo u karijeri.

"Definitivno je drugačije sve u odnosu na druga iskustva zbog velikog kvaliteta protivnika, saigrača... Svega. Teško je jer sam stigao u sred sezone. Sve je ovo novo za mene, ali uživam u procesu. Učim svaki dan i nadam se da ću moći da pomognem timu da napravi velike uspehe", rekao je Kaboklo u intervjuu za "Mozzart sport".

Kaboklo je u Partizan stigao kao zamena za Matijasa Lesora, koji je tokom dvogodišnjeg mandata u Beogradu, stekao status miljenika navijača.

"On je utabao put kojim želim da idem dok sam u Partizanu. Znam da ga mnogo vole ovde, trener mi pokazuje video-klipove šta je sve radio dok je bio u Partizanu, sjajan je bio. Učim i od Lesora. Želim da imam sličnu ulogu kao on, a to žele i treneri. U četvrtak očekujem borbu. Igramo na svom terenu što je uvek velika prednost. Nadam se naravno pobedi."

Brazilac se lepo adaptirao na Obradovićev sistem i njegovu filozofiju košarke, ali je potrebno još neko vreme da se "kockice slože".

"Svi još uvek učimo kako da igramo jedni sa drugima, ovo posebno važi za mene zbog toliko različitih opcija koje imamo sa različitim postavama. Pogledajte samo postavu sa Smajlijem kada igra nisko krilo. On je neprestano u mismeču, možemo na brojnim pozicijama da stvorimo takve situacije. Možemo tako da kaznimo mnoge timove, samo moramo da igramo kocentrisano jer je uvek potreban fokus zbog raznih akcija koje je trener pripremio", zaključio je Kaboklo.

 

Standings provided by Sofascore