Vesti iz košarke

Bruno Kaboklo napustio Partizan: Otišao iz ekipe bez dozvole

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 16:15
Centar crno-belih, Bruno Kaboklo, napustio je klub navodno zbog obaveza u nacionalnom timu. MN Press
Centar crno-belih, Bruno Kaboklo, napustio je klub navodno zbog obaveza u nacionalnom timu.

Posle sezone u kojoj nisu ispunjeni glavni ciljevi (plej-of Evrolige i odbrana trofeja u AdmiralBet ABA ligi), Partizan će krenuti u veliki remont igračkog kadra za narednu sezonu. Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer su praktično već otpisani, a sada je došlo do jednog neočekivanog raspleta situacije u vezi sa Brunom Kaboklom.

Brazilski centar koji je dominirao po svom dolasku u klub, da bi mu forma posle u potpunosti zatajila i opala, svojevoljno je napustio ekipu pred finale KLS bez dozvole. Velike su šanse da usled nemilog zbivanja više ne gledamo Kabokla u crno-belom, a saopštenje Partizana povodom situacije prenosimo u celini. 

 

 

"Centar Partizana Mozzart Bet Bruno Kaboklo, grubo je tokom jučerašnjeg dana prekršio klupsku disciplinu i svojevoljno napustio tim pred finale Superlige Srbije. Igrač je bez dozvole Kluba i bilo kakvog obaveštenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila. 

KK Partizan Mozzart Bet se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv Igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak. 

Kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije u javnosti, KK Partizan Mozzart Bet ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska. 

U ovom trenutku, Klub ima opciju u ugovoru da Igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će doneti u danima pred nama", stoji istaknuto na sajtu kluba. 

Podsećamo, Bruno je usred sezone pojačao Partizan, nakon što je uspeo da razreši probleme u ugovoru sa Venecijom. Prethodno je nastupao za Ulm, a u NBA ligi se, između ostalog, oprobao u dresu Hjuston Roketsa.