ABA liga

Kraj sage, Nikola Mirotić ne dolazi u Partizan: Ne želim da delim ljude po bojama kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 13:27
Kraj sage, Nikola Mirotić ne dolazi u Partizan: Ne želim da delim ljude po bojama kluba Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Sagi je došao kraj, Nikola Mirotić, najveća zvezda prelaznog roka u Evropi definitivno neće nastaviti karijeru u Partizanu, što je i sam potvrdio na društvenim medijama.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Poštovani, celi svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki deo svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvek igrajući kao deo tima. Zaista, košarka je postala deo mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti.

"Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica deli tu radost.

Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK “Partizanu”, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima.

 

 

Istine radi, moram napomenuti da nijedna pretnja nije došla iz tabora KK ”Crvena zvezda” i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK “Partizan” na ukazanom povjerenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije", napisao je Mirotić.

Ovim je stavljena tačka na višemesečno nagađanje o dolasku slavnog centra u tabor šampiona AdmiralBet ABA lige. Podsetimo, karijera Mirotića umnogome je zavisila od Barselone, odnosno okončanja saradnje sa njom. Mnogi domaći, ali i svetski mediji preneli su informaciju da je španski košarkaš crnogorskog porekla, već prihvatio ponudu Partizana, navodno vrednu 3.5 miliona evra po sezoni. Ali, prema svemu sudeći, nije došlo do saradnje, a crno-beli će pojačanje na centarskoj poziciji morati da potraže negde drugde.