ABA liga

Oglasio se Partizan povodom slučaja Mirotić: Sklopili smo dogovor u Tivtu, pretnje nemaju veze sa istinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 14:46
Oglasio se Partizan povodom slučaja Mirotić: Sklopili smo dogovor u Tivtu, pretnje nemaju veze sa istinom MN Press

Najzvučnije košarkaško ime tokom letnje pijace u Evropi, Nikola Mirotić i definitivno igrati u Partizanu naredne sezone. Svoje razloge obrazložio je u poruci na društvenim medijama, a sada se oglasio i Partizan. 

Podsetimo, nekadašnji centar Barselone odlučio je da ne potpiše ugovor sa Partizanom, zbog pretnji koje su mu stizali na adresu otkako je u javnost procurela informacija da će doći u Humsku. A, o svemu tome, kao i o detaljima pregovora sa nekadašnjem reprezentivcem Španije govorili iz crno-belog tabora.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"KK Partizan Mozzart Bet i pored svih uloženih napora i pregovora koji su trajali nekoliko nedelja, neće angažovati jednog od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku, Nikolu Mirotića.

Interesovanje za igrača od strane kluba datira od juna meseca, kada se pojavila informacija da će Mirotić raskinuti ugovor sa Barselonom.

Bez ikakvog ugrožavanja finansijske sigurnosti igrača prilikom raskida u tom trenutku aktuelnog ugovora, predsednik KK Partizan Mozzart Bet, sportski direktor i trener crno-belih, Ostoja Mijailović, Zoran Savić i Željko Obradović su obavili načelne razgovore sa Nikolom Mirotićem, koji ih je ugostio u svom domu u Tivtu.

Kada su Barselona i Nikola Mirotić obavili sve administrativne poslove, pristupilo se zvaničnim pregovorima tokom kojih je klub prihvatio uslove igrača. Ovim putem napominjemo da su se uslovi nekoliko puta menjali, ali da je klub uvek nalazio način da ih ispuni i potpisan trogodišnji ugovor pre nekoliko dana pošalje na potpis Nikoli Mirotiću.

Paralelno sa tim, u javnosti su se pojavile brojne informacije o tome da određene osobe prete Nikoli Mirotiću i da postoji bojazan za njegovu bezbednost ukoliko postane košarkaš Partizana Mozzart Bet.

Predsednik Mijailović, sportski direktor Savić i trener Obradović su nekoliko puta uveravali igrača da nema razloga za zabrinutost i da je više nego dobrodošao u Srbiju.

Takođe, Klub je odmah kontaktirao najviše državne organe kako bi i najsitnija sumnja bila otklonjena. Ovom prilikom, KK Partizan Mozzart Bet se zahvaljuje predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću koji je lično uputio poziv igraču i potvrdio da je bezbednost njega i njegove porodice garantovana u Srbiji i da su oni dobrodošli.

Za sve navedeno, postoje pisani dokazi u formi elektronske pošte ili poruka.

Ipak, iz Klubu nepoznatog razloga, Nikola Mirotić nije odlučio da potpiše već dogovorene uslove i KK Partizan Mozzart Bet je nakon određenog perioda čekanja prinuđen da odustane od angažovanja doskorašnjeg košarkaša Barselone.

Ovom prilikom KK Partizan Mozzart Bet želi da napomene kako je pre petnaestak dana Nikola Mirotića dao reč treneru Obradoviću a potom i predsedniku Mijailović, direktoru Saviću i kapitenu Panteru da će postati igrač Partizana. Takođe, klub želi da napomene kako se nakon toga još nekoliko puta raspitivao oko toga koje će još igrače crno-beli dovesti.

Klub javno poziva Nikolu Mirotića da iz obaveza prema istini, a on je čovek koji se bori za istinu, kaže ko su osobe koje su mu pretile.

Želja i plan kluba, bila je da se tim gradi oko igrača koji su trenutno pod ugovorom i samog Mirotića, ali će sada taj plan morati da se koriguje.

KK Partizan Mozzart Bet čvrsto veruje da razlozi za nepotpisivanje ugovora od strane Nikole Mirotića nemaju veze ni sa kakvim pretnjama, već sa nekim drugim stvarima u koje će javnost moći da se uveri u danima pred nama.

Parni valjak se okreće drugim rešenjima na tržištu i sa nepromenjenim ambicijama ulazi u sezonu 2023/24", zaključuje se na sajtu Partizana.