ABA liga

Košarkaši Partizana na turniru u Grčkoj, a Crvene zvezde na Kipru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 20:11
Košarkaši Partizana na turniru u Grčkoj, a Crvene zvezde na Kipru MN Press

Košarkaška javnost u Srbiji trenutno je zaokupljena transfer potezima Partizana Mozzarta i Crvene zvezde Meridianbeta. Crno-beli su zadržali Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Aleksu Avrmanovića, vratili su Ognjena Jaramaza, angažovali Mateuša Ponitku i očekuju hepiend sa Nikolom Mirotićem, pa je na margini stigla vest o učešću crno-belih na jakom turniru u Grčkoj.

Naime, crno-beli će 16. i 17. septembra učestvovati na turniru na Rodosu a rivali će im biti Makabi Tel Aviv, Panatiniakos i Fenerbahče. Ovo je samo jedan od pripremnih turnira gde će trener Željko Obradović brusiti formu za početak Evrolige i AdmiralBet ABA lige koje startuju u oktobru.

Crvena zvezda Meridianbet će umnogome promeniti sastav kao i najveći rival. Posle ostanka Luke Mitrovića, aktivirala se "bomba" u liku Miloša Teodosića, da bi u prethodna tri dana usledila niska potpisa: Marko Simonović, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolombaj, te Rokas Giedraitis.

Crveno-beli će 22. i 23. septembra učestcvovati na Kipru na jakom turniru. Trener Dupko Ivanović će za rivale imati Makabi tel Aviv, Olimpijakos i Žalgiris.