ABA liga

Željko Obradović posle trijumfa: Igrači su zaslužili ovo

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

15.06.2023 22:56
Željko Obradović posle trijumfa: Igrači su zaslužili ovo MN Press

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradovović, govorio je na konferenciji za medije posle druge utakmice finalne serije ABA lige.

Crno-beli su slavili 87:78 i tako napravili veliki korak ka osvajanju regionalnog takmičenja.

"Još jednom čestitam igračima na velikoj energiji koju su dali i mojim igračima na pobedi i kao što znate potrebna je još jedna pobeda da se osvoji titula. Bili smo brzopleti, pravili greške i pogotovo u odbrani gde smo dozvoljavali neke šuteve pogotovo za tri poena i mislim da smo bili koncentrisaniji u odbrani u drugom pluvremenu, a imali smo u jednom momentu mnogo faulova i nismo verovali sebi i eto. Igrači su zaslužili ovo i teško je igrati plej-of pa zato dolazi do oscilacija i grešaka u napadu i u odbrani", rekao je Željko Obradović.

Partizan je protiv Reala ispustio 2-0, pa je trener upitan da li se plaši da se opet ne desi to.

"To je završena priča, to je bilo u Evroligi i ovo je ABA liga vodimo 2-0 to je bio naš cilj i idemo da se spremimo na najbolji način da vidimo šta je bilo dobro, a zanima nas samo sledeća utakmica", kaže trener Partizana.

Dodao je i da se nada da će se igrači odmoriti pre svega na pshiloškom planu.

"Ne znam za to, ali koliko ima prostora da se igrači odmore pre svega u psiholokom smislu zbog svega što nas čeka u narednom meču u Pioniru. Odradićemo sutra trening i da budu svi spremni da pomognu, ovo je plej-of, energija je na prvom mestu i probaćemo da iskoristimo što više igrača. Priprema za nedelju, to nam je u mislima".

Na kraju je upitan da li je čuo skandiranje upućeno Nemanji Nedoviću.

"Da vam kažem nešto, pokušavam da budem koncentrisan na vođenje tima. Nešto sam čuo, a nešto nisam, ja od prvog momenta ponavljam iste stvari i nikada nisam rekao lošu stvar za protivnika i molio sam navijače na fer i sportsko navijanje. Nemojte meni to da postavite pitanje i bavite se time ko provocira i zašto provocira. Ovo je na višem nivou", poručio je najtrofejniji evropski trener.