ABA liga

Obradović pred start finalne serije: Moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da pobedimo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.06.2023 16:11
Obradović pred start finalne serije: Moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da pobedimo MN Press

Partizan Mozzart bet će sutra u "Štark areni" dočekati novog starog šampiona Srbije Crvenu zvezdu Meridianbet u prvom meču finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige (20.00, TV Arena Premium 1). Finalna serija se igra na tri pobede, a "crno-beli" imaju prednost domaćeg terena.
Trener košarkaša crno-belih Željko Obradović zna da njegov tim mora da bude na visokom nivou ako želi na pravi način da otvori finalu seriju.

"Imam prvo poruku za naše navijače koji su pokazali da su najbolji i najodaniji u Evropi. Podatak da ćemo već na prvoj utakmici imati pola miliona navijača je nešto neverovatno. Pozivam ih da ponovo naprave fantastičnu atmosferu, da bodre ekipu i da sve protekne u fer i sportskom duhu. Da se svi ljudi iz Crvene zvedze osećaju prijatno i da se nakon utakmice isključivo i samo priča o košarci", rekao je Obradović, prenosi zvanični sajt Partizana.

On je istakao da se njegov tim dobro pripremio za prvi duel sa Crvenom zvezdom, koja brani titulu regionalnog šampiona.

"Očekujem zanimljivu seriju, imali smo vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo već u prvoj utakmici odigrati dobro. Sigurno da moramo biti na visokom nivou ako mislimo da pobedimo u prvom susretu, jer treba ići iz utakmice u utakmicu".

 

 

Plejmejker Partizana Jam Madar očekuje težak meč.

"Znamo da su dobar tim i šta su sve sposobni da urade na terenu. Igrali smo protiv njih nekoliko puta, ali smo fokusirani na našu igru i ono šta je potrebno da mi dobro uradimo kako bi dobili ovu prvu utakmicu. Veoma je važno da finalnu seriju otvorimo na dobar način i mi to moramo da uradimo", poručio je Madar.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde biće odigrana sutra od 20 časova, a ulazi u halu će biti otvoreni dva sata ranije. 
Partizan je pozvao navijače da ranije dođu u halu kako se zbog kontrola na ulazima ne bi stvarala gužva.

"Klub još jednom poziva navijače da svu svoju energiju usmere isključivo na podršku crno-belima, bez ikakvih verbalnih ili fizičkih ispada. Partizan je na terenu izborio prednost domaćeg terena i podršku publike na čiju svest apeluje kako bi tu prednost zajedničkim snagama odbranili", ističe se na sajtu Partizana.

Drugi meč je na programu u četvrtak od 20 sati. Treća utakmica biće odigrana 18. juna. Eventualni četvrti meč na programu je 20. juna, a eventualna majstorica dva dana kasnije.