ABA liga

Ne pamtim da nas je neko ovako nadskočio: Željko Obradović kritičan uprkos rutinskoj pobedi nad Cedevita Olimpijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2023 22:44
Ne pamtim da nas je neko ovako nadskočio: Željko Obradović kritičan uprkos rutinskoj pobedi nad Cedevita Olimpijom MN Press

Košarkaši Partizana uverljivo su savladali Cedevita Olmpiju pred domaćom publikom, na startu polufinalne serije AdmiralBet ABA lige, pa imaju priliku da 30. maja u Ljubljani izbore okršaje sa Crvenom zvezdom, ali nisu svi u taboru doskorašnjeg evroligaša zadovoljni viđenim u "Štark areni".

Ovo se pre svega odnosi na trenera Željka Obradovića, jer se trofejni stručnjak nikada ne ustručava od konstruktivne kritike na račun svoje ekipe. Koliko god da bila visoka i važna pobeda. 

"Razmišljam kakav bi rezultat bio da nije takva razlika u ofanzivnim skokovima. Nismo gradili koš, od samog početka bilo je tako. Pričali smo o tome, nije samo Omić koji je imao osam skokova u napadu, dolazili su igrači sa strane pomoći... Kakva koncentracija, želja, volja... Nikada u životu nisam video da nas jedna ekipa ovako nadskoči, ne nas, nego bilo koga. Ovo se ne dešava ni na prijateljskim utakmicama protiv rivala iz nižeg ranga. Pričaćemo sa igračima o tome, da vidimo šta možemo da promenimo", konstatovao je Obradović. 

Naravno, zadovoljan je ishodom meča, jer ih je približio odlučujućoj fazi borbe za jako željenu titulu na Jadranu. 

"Cilj koji smo imali večeras je upravo ovo - da pobedimo utakmicu i odemo u Ljubljanu sa prednošću. Svesni smo da je sledeći meč za manje od 48 sati, ujutru nas čeka već put busom do Ljubljane. Nije lako, ali tako je kako je. Upravo iz tog razloga gledao sam da u rotaciju stavim sve igrače i rasporedim minute, imajući u vidu utakmicu koja nam dolazi. Čestitam igračima na pobedi, navijačima na odličnoj atmosferi koju su napravili ponovo. Znamo da nam je potrebna još jedna pobeda za finale", zaključio je šef Partizanove struke.