ABA liga

Partizan nije ostavio prostora Cedevita Olimpiji za brejk: Crno-beli poveli u polufinalnoj seriji ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2023 21:32
Partizan nije ostavio prostora Cedevita Olimpiji za brejk: Crno-beli poveli u polufinalnoj seriji ABA lige MN Press

Košarkaši Partizan Mozart Beta očigledno su izvukli lekcije iz "nepotrebno" duge četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige sa, po svim parametrima, daleko slabijim Studentskim centrom, pa su sigurnom partijom, neočekivano lako, dobili prvi deo polufinalne borbe sa svojim dužnikom Cedevita Olimpijom - 85:70. 

Prvo poluvreme dobijeno je zahvaljujući čvrstoj, agresivnoj i požrtvovanoj odbrani, te košgeterski raspoloženom Džejmsu Naneliju, a rano stečena dvocifrena prednost naslutila je krajnji ishod utakmice u "Štark areni". Pokušali su gosti da izađu iz "obruča" četvrtfinaliste poslednje Evrolige, ali sve što su uspeli je da sa sitnom razlikom izgube treću četvrtinu (18:16).

Ne i da ozbiljno ugroze domaćinovu prednost uoči zadnjih 10 minuta, jer je zakucavanje Egzuma odvelo Partizan na teško dostižnih +18 (60:42) u odnosu na Ljubljančane, predvođene raspucalim Farelom. Priključio mu se i Matković u jednom trenutku, ali sve je to bilo nedovoljno za rezulatski brejk na terenu, u ligaškom delu, bolje rangiranog protivnika. 

Tehnička greška i isključenje za Rebeca u 33. minutu samo su otklonili i onu teoretsku šansu gostiju za ozbiljno hvatanje priključka i uzbudljivu završnicu u režiji tima, koji je "zakucavao" izabranike Željka Obradovića u čak tri od četiri poslednja meča na Jadranu.

Opuštanje u finišu nije moglo da košta crno-bele, u čijim redovima je Naneli bio najefikasniji sa 18 poena, dok je Madar dodao 13, Egzum 11, a Trifunović 10 poena. Na drugoj strani Ferel je dao 13, a Matković poen manje. 

Borba za finalnu seriju sa Crvenom zvezdom nastavlja se u bivšoj jugoslovenskoj republici, gde će puleni Mira Alilovića 30. maja (18.00) pokušati da se izbori za majstoricu (6. jun).