ABA liga

Ključ pobede u Zadru bio je u sjajnoj odbrani, Duško Ivanović je već arhivirao pobedu u AdmiralBet ABA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2023 21:39
Ključ pobede u Zadru bio je u sjajnoj odbrani, Duško Ivanović je već arhivirao pobedu u AdmiralBet ABA ligi MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet naplatili su Zadru dug sa kamatom za jedni poraz u AdmiralBet ABA ligi i ubedljivom pobedom (95:76) upisali su 17. pobedu u regionalnom takmičenju.

Meč je obeležio Nemanja Nedović sa 29 poena, a trener Duško Ivanović je posle susreta bio zadovoljan.

"Odigrali smo izuzetno dobru odbranu, gledajući prvu utakmicu koju smo izgubili u Beogradu iz dva razloga, zato što Zvezda nije igrala dobro i zato što Zadar ima dobar tim. Igra neobično, potpuno drugačije od ostalih timova i ako nisi fokusiran, ako se ne spremiš dobro, može svakog da pobedi. Mislim da je tu ključ naše pobede. Zadar je uvek bio vruć teren. Publika je bila bliža u Jazinama i ovde sam uvek voleo da igram. Publika održava svoju ekipu", istakao je Duško Ivanović.

Njegov kolega Danijel Jusup nije imao šta da zameri svojim izabranicima.

"Čestitao bih Zvezdi na zasluženoj pobedi. Došli su maksimalno fokusirani i koncentrisani, odigrali u fulu. Defanzivno smo prvu četvrtinu sa preuzimanjem dobili neke stvari, nismo primili previše poena i to je dobro funkcionisao, ali postojala je jedna bezidejnost u napadu. Protiv ovakvih ekipa koje preuzimaju nemamo puno igrača koji mogu licem jedan na jedan rešavati, zato nam mnogo nedostaje Žganec koji kao visoki igrač nešto može da iskreira. Međutim, tražiti sad dlaku u jajatu... Zadovoljan sam koliko su momci dali, koliko su mogli u ovim okolnostima, zahvalio bih se publici koja je fantatsična, uz nas je i bodri nas. U ovom trenutku dajemo koliko možemo", rekao je Jusup.