ABA liga

Željko Obradović posle pobede nad Igokeom: Znamo kako se igra plej-of, idemo da overimo polufinale u Laktašima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.04.2024 21:37
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović MN Press
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede nad Igokeom (94:85) da se najiskrenije nada da njegova ekipa može da završi četvrfinalnu seriju u nedelju u Laktašima.

"Jedan nula u seriji, to je najvažnije, to smo želeli posle ove utakmcie, da idemo u Laktaše s pobedom. Znamo kako se igra u plej-ofu, da se sve što se odigra brzo zaboravi, da se ide dalje i da se zahvalim ljudima koji su došli da nas bodre", rekao je Obradović na početku konferencije za medije posle utakmice.

Usledilo je novinarsko pitanje da li Partizan seriju može da okonča već u nedelju novom pobedom.

"Ja se najiskrenije nadam da možemo, mi smo odigrali tamo bez nekih igrača odličnu utakmicu, a očigledno je da kad je plej-of u pitanju, uvek moraš da se pripremiš, da promeniš neke detalje. Nema sumnje da ćemo i mi i oni da se pripremimo, idemo tamo s ciljem da probamo da dobijemo i odemo u polufinale", dodao je Obradović.
 

 

 

Na kraju se dotakao i odlične partije Džejlina Smita koji je imao izvrsnu utakmicu. "Ne samo u statistici za šut, nego i druge stvari da je i odbrambeno i napadački pomaže timu, ja sam već rekao, da se odlično ponašao kad nije igrao. To sam rekao pred svim igračima u svlačionici, zahvalio mu se jer je strpljiv, ponašao se izvanredno i to su neki kriterijumi koji su najvažniji, kako radiš na treningu, kako se ponašaš na treningu, tako i igraš", zaključio je Obradović.

Drugi meč četvrtfinalne serije igra se u nedelju od 18 časova, a domaćin je Igokea. Ukoliko bude 1:1 u seriji, "majstorica" će se igrati 28. aprila u Areni.