ABA liga

Plej-of ABA lige na TV Arena sport: Partizan i Mega imaju "meč loptu" za polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 10:30
Željko Obradović, trener KK Partizan, optimista pred meč u Laktašima MN Press
Željko Obradović, trener KK Partizan, optimista pred meč u Laktašima

Ako prognoze stručne javnosti ne padnu u vodu, danas bismo mogli da dobijemo još dva učenika polufinala AdmiralBET ABA lige, jer košarkaši Partizana imaju "meč loptu" protiv Igokee (18.00, TV Arena 1 Premium), a Mega u revanšu sa Cedevita Olimpijom (20.00, TV Arena sport 4).

Mada obe srpske ekipe gostuju u ove četiri četvrtine, opšti je utisak da su bliže cilju i da je verovatnije da izbegnu tzv. majstoricu nego svoju četvrtfinalnu seriju produže za još jedan meč na svom parketu. Partizanu vetar u leđa daje odnos snaga iz Beograda (94:85). 

"Pred nama je druga utakmica protiv Igokee. Imali smo nekoliko dana da se posvetimo njenoj pripremi i da u Laktaše krenemo sa nepromenjenom ambicijom, a to je završetak ove serije. Ekipa Igokee je pokazala da je u stanju da igra na visokom nivou i samo uz maksimalno poštovanje domaćeg tima i visok nivo koncentracije mi možemo do pobede. Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku na isti način kao i svaki put do sada u Laktašima", rekao je Željko Obradović pred put u komšijsku državu. 

Osim branioca titule u regionalnom košarkaškom takmičenju, u vođstvu je i Mega, pošto je na svom bunjištu vrlo ubedljivo savladala slovenački tim (119:98).

"Imaćemo protiv sebe veoma motivisanu ekipu. Uz određene korekcije, potrebno nam je mnogo energije i fokusa kako bismo došli u priliku da pobedimo i završimo seriju", rekao je strateg Mege, Marko Barać

Budućnost je već prošla u Top 4, preko Zadra, dok Crvena zvezda želi da završi posao protiv Studentskog centra. 

Cup tree provided by Sofascore