ABA liga

Nedostajala nam je želja, Igokea je zasluženo pobedila: Željko Obradović svestan razloga za novi poraz Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 08:51
Nedostajala nam je želja, Igokea je zasluženo pobedila: Željko Obradović svestan razloga za novi poraz Partizana MN Press

Neizvesna završnica i pobeda protiv Fenerbahčea u Evroligi nije pokrenula košarkaše Partizana, već naprotiv, u duelu protiv Igokee u 7. kolu Admiralbet Aba lige su izgledali kao da nemaju snage i motiva, što je rival umeo da kazni.

Gosti iz Republike Srpske su ostvarili značajan trijumf i ostavili crno-bele na skoru od pet pobeda i dva poraza u regionalnom takmičenju.

"Probao sam da počnem sa postavom za koju sam verovao da će da bude posebno motivisana. Poslednja stvar koju sam rekao pred izlazak je da moramo da se borimo za svaku loptu, da cenimo svaku loptu. A od pet ničijih u prvom poluvremenu, svaka je bila njihova. To dovoljno pokazuje sa kolikom željom i motivacijom smo ušli u meč. U poslednjoj četvrtini smo se probudili. Uspeli da dođemo do egala, imali otvoren šut za tri poena... Mrtva lopta, desilo se kako se desilo i to je to", rekao je posle meča trener Partizana, Željko Obradović i dodao:

"Igokea je igrala dobro celu utakmcu i zasluženo pobedila. Mi smo uspeli da se vratimo u poslednjoj četvrtini, imali lepu šansu da odigramo drugačije u završnici. Ali, ispalo je sve kako je ispalo. Problemi su uvek isti kada igraš u ovakvom ritmu, a to je motivacija".

Aktuelne šampione regionalnog takmičenja ove nedelje očekuje dupli program u Evroligi i to protiv nemačkih timova. Crno-beli u sredu najpre gostuju Bajernu (20.30), a potom u petak na svom terenu dočekuju berlinsku Albu (20.45).