ABA liga

Plej-of AdmiralBet ABA lige na TV Arena sport: Budućnost dočekuje Zadar u Podgorici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 12:33
Košaraš Budućnosti, Mekinli Rajt MN Press
Košaraš Budućnosti, Mekinli Rajt

Plej-of AdmiralBet ABA lige počinje danas, a otvoriće ga duel Budućnosti i Zadra od 19 časova u podgoričkoj hali "Morača". Crnogorska ekipa je regularni deo sezone završila na trećem mestu, dok je Zadar bio na šestoj poziciji.

Izabranici Andreja Žakelja su u poslednjem kolu regionalnog takmičenja slavili protiv SC Derbija, dok su pre toga upisali dva poraza protiv Partizana i FMP-a. Upravo ih je neuspeh protiv aktuelnog šampiona ABA lige koštao drugog mesta na kraju ligaškog dela.

 

 

Sa druge Zadar je u polsednjem kolu ubedljivo poražen od Partizana, a uz to su upisali i neuspehe protiv FMP-a i Borca iz Čačka u dva meča pre toga. Ipak, hrvatska ekipa u plej-of ulazi sa Lukom Božićem koji je poneo MVP nagradu ABA lige u sezoni 2023/24, dok je Danijel Jusup proglašen za najboljeg trenera u ligi u ovoj takmičarskoj godini.

U prethodnom duelu u Podgorici, Budućnosti je upisala laku pobedu (103:73), dok je u Zadru bilo malo neizvesnije. Crnogorska ekipa je u Hrvatskoj slavila 67:57 nakon odlične četvrte deonice. Prenos svih mečeva u plej-ofu ABA lige moći ćete da pratite u direktnim prenosim na kanalima TV Arena sport.

AdmiralBet ABA liga, plej-of (četvrtfinale, prve utakmice)

subota

Budućnost - Zadar 19.00 (AS1)

ponedeljak

Crvena zvezda - SC Derbi 19.00 (AP1) 
Mega - Cedevita Olimpija 20.00 

sreda

Partizan - Igokea 19.30

 

Cup tree provided by Sofascore